Srebro za seniorsku kendo reprezentaciju!

  • 1

Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je danas srebrnu medalju na Evropskom kendo prvenstvu u beogradskoj "Štark Areni".

Selektor muške kendo reprezentacije Žarko Ćurčič bio je zadovoljan postignutim rezultatom.

- Ovo je nesto na čemu smo radili zadnjih 15 godina, nije slučajnost nego jedna progresija i plod napornog rada. Uspeh nije došao preko noći. Ovo su mladi momci koji već imaju iza sebe nekoliko evropskih i par svetskih prvenstava. Ovde smo potvrdili ono što se desilo u Koreji na svetskom prvenstvu pre godinu dana, kada smo postavili Srbiju na značajno mesto svetske kendo scene - rekao je Ćurčić.

Predsednik Kendo Saveza Srbije Dušan Nikolić kaže da su ostvarili san i okupili tim kojim može da parira velikim svetskim silama u kendu - modernoj japanskoj borilačkoj veštini mačevanja.

- Nakon svetskog prvenstva u Koreji, gde smo bili peti, uvek nam je falilo to malo za medalju. Da li je to uticaj domaćeg terena, publike, ili nešto treće, ali danas je bio naš dan. Uspešno smo savladali Gruziju, Rusiju, Rumuniju, Belgiju, Holandiju, Španiju i na kraju smo izgubili u finalu od Francuske na zlatan poen-Ipon Shobu. Sve čestitke momcima koji su pokazali sjajan timski duh i ostavili srce na borilištu - izjavio je Nikolić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    26. maj 2019 | 10:27

    Nigde nisam video neki plakat, bilbord ili obaveštenje da se uopšte održava prvenstvo u Areni,a svakako bih išao da gledam. I to nije prvi put. Molim ljude iz organizacije sličnih događaja da se više potrude oko obaveštavanja javnosti o događaju. Čestitke za medalju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA