≫ 

Šabac slavi prvu vaterpolo titulu u istoriji, Zvezda "pala" posle drame!

U utakmici odluke, ekipa trenera Miodraga Mirovića pobedila Beograđane 10:9 i tako objedinila oba domaća trofeja

  • 9

Zimus je stigao Kup, a sada i najvredniji domaći trofej - titula!

Vaterpolisti Šapca novi su prvaci Srbije, prvi put u klupskoj istoriji, pošto su pred prepunim tribinama Gradskog bazena savladali Crvenu zvezdu u odlučujućoj utakmici plej-ofa, rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3)!

Ukupni rezultat u seriji je 2:1, posle pobede u prvom duelu od 8:5 i Zvezdinih 7:5 u drugom.

Pamtiće se ovaj dan zauvek u VK Šabac, kao i gol za pobedu i titulu koji je postigao Dragoljub Rogač 15 sekundi pre kraja, sa igračem više.

Bio je to vrhunac veličanstvene vaterpolo večeri u Šapcu, na radost domaćih navijača koji su svedočili istorijskom trenutku.

Uspeli su igrači domaćeg tima da se povrate nakon Zvezdinih 3:1 u povoju utakmice, onda i preokrenu u velikom stilu - povedu sa 8:4 i 9:5! Pobeda im je bila nadomak ruke, prvi trofej državnog prvaka gotovo da su već prigrlili u tom trenutku.

Ipak, Zvezda je uzvratila, i to kako - serijom za egal na 9:9, uz gol Dušana Vasića 55 sekundi pre kraja.

U triler završnici, ipak, presudio je gol Rogača posle kog više nije bilo vremena da Beograđani uzvrate, i titula je prvi put uneta u tribine VK Šabac.

Đorđe Vučinić predvodio je Šabac sa tri pogotka, a po dva su postigli Aleksa Petrovski, Nebojša Toholj i Aleksandar Eraković. Kod Zvezde, daleko najefikasniji je bio Kristijan Šulc sa četiri gola, Veljko Tankosić bio je trostruki strelac, dok je Vasić dva puta bio precizan.

Inače, "majstorica" je odigrana u sjajnoj atmosferi, u vrhunskom ambijentu, ipak bilo je i naznaka incidenata krajem druge četvrtine, i to na delu tribine gde su bile smeštene pristalice Zvezde. Meč je zbog "frke" na tribinama bio u prekidu nakratko, pa nastavljen posle 15 minuta uz pojačano prisustvo policije.

Medalje je igračima oba tima predao Saša Vlaisavljević predsednik Skupštine VSS, a pehar je Gojku Pijetloviću uručio Viktor Jelenić, prvi čovek vaterpolo organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    5. jun 2019 | 23:54

    To je kad veštački gurnu neku ekipu, i kada i institucija koja je harala Evropom godinama ustupi mesto u LŠ fmpu.Ali dobro zato ih je i nakantao Šabac i vratio ih u predgradje korenima🤫👉👌🔐😂

  • Aleksandar

    6. jun 2019 | 06:10

    Dobro mi je kad glodar cvili, dobro je i sa druge strane jer ocigledno prosecan glodar nije razumeo- a razumece, za 10-15 godina.. Svaka cast Sapcu, zasluzili su titulu, borili su se i izborili zasluzeno! To je dobro za Srpski sport u celini, jos vise za vaterpolo koji toliko volimo. Bravo za Sabac, uzivajte, zasluzili ste! Partizan vise nema Banjicu/sportski centar, drzavno vlasnistvo, Beograd je Banjicu vratio Beogradjanima, nije vise Partizanova Banjica..tu je i Student i Zvezda, i svi ostali kojima treba, svi su zakazivali i placali termine kada ce koristiti bazen..-partizanu.. Ko ste bre vi? Kukajte i cvilite

  • lemi

    6. jun 2019 | 06:00

    voleo sam u sapcu kraj save.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA