≫ 

Još smo gladni medalja i uspeha: Sava Ranđelović najavljuje pohod na Svetsku ligu!

Vaterpolisti Srbije spremaju se za finalni turnir Svetske lige koji će biti odrigran u Beogradu od 18. do 23. juna

  • 0

Bogata je riznica Save Ranđelovića. Od ulaska u reprezentaciju 2014, posle odlaska Vanje Udovičića u politiku, rođeni Nišlija je osvojio 11 zlatnih medalja i bronzu na SP u Budimpešti 2017 i Svetskom kupu 2018. Praktično, ima najsjajnija odličja sa svih takmičenja, od Olimpijskih igara 2016, svetskog prvenstva 2015, evropskog šampionata 2014, 2016 i 2018, Svetskog kupa 2014, Mediteranskih igara 2018… U julu će napuniti 26 godina, dakle, vreme je tek pred njim.

- Naravno da prija takav skor medalja. Igram u sjajnoj generaciji velikih igrača i ljudi i ponosan sam na urađeno. Ali, medalje su jedno, obaveze i izazovi nešto sasvim drugo. Mi smo u Barseloni pokazali da smo i dalje gladni velikih rezultata i motiv za naredna takmičenja je ogroman – kaže vaterpolista OSC iz Budimpešte.

Vaterpolo Srbija - Crna Gora, Sava Randjelović

Foto: Marko Todorović

Sava je krenuo u Nišu, nastavio u ŽAK-u iz Kikinde a onda sa Crvenom zvezdom stigao do Lige šampiona, Super kupa i dve duple krune. Nastavio je karijeru u Breši, sada je oslonac madjarskog vicešampiona.

- Nema mnogo vremena za odmor od klupskih obaveza, Naporna je sezona, ogroman broj utakmica, ono najteže tek predstoji. Pred nama je veliko takmičenje u Beogradu, želimo olimpijsku vizu.

Ima Randjelović iskustva sa ovakvog takmičenja. Bio je član ekipe koja je u Bergamu u finalu sa Hrvatskom izborila odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

- Tačno je da ima popravnog i da će sastavi koji ne budu slavili u Beogradu moći da se isprave na svetskom i evropskom prvenstvu, odnosno kvalifikacionom turniru. Međutim cilj sezone je prvo mesto u Beogradu. Skinuli bi teret, mogli bez opterećenja da igramo naredna takmičenja. Niko ne sumnja da ćemo biti učesnici takmičenja u Tokiju, medjutim bilo bi sjajno da sve završimo kod nas.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Hrvatske

Foto: LEN

Konkurencija je teška. Ne potcenjuje vanevropske zemlje ali ističe:

- Pitaćemo se mi, Hrvati, Španci i Mađari. Znaju Australijanci i Japanci da budu nezgodni ali ne verujem da mogu da stignu do kraja. Mađari dolaze kao najbolja svetska selekcija u izboru FINA, Hrvati su aktuelni svetski prvaci, Španci evropski vicešampioni. Kvalitet visok, rivali za respekt ali i mi imamo adute.

U ulozi beka vodiće veliku borbu sa protivničkim centrima.I pravila su drugačija.

- Nadam se da ćemo se priviknuti. Sve rivale odlično poznajem, Hrvati imaju dvojicu sjajnih igrača na tom mestu Lončara i Vrlića, ni ostali centri nisu slabiji. Očekuje nas velika borba, bez pardona, meso u meso.

Još jedan adut je na srpskoj strani.

- To su tribine. Naježim se i sada kada se setim Arene i Evropskog prvenstva 2016. I na Tašu očekujem pune tribine, napraviće se atmosfera koja će nam biti vetar u ledja. Pokazaće se da za delfine Srbija navija i to će nam biti dodatni motiv. Imamo pravo da budemo optimisti i da se 23.juna uveče radujemo olimpijskoj vizi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA