≫ 

Beograd otvara svoje srce i vrata svim turistima: Počeo finalni turnir Svetske lige u vaterpolu!

Glavni grad Srbije dočekuje najbolje vateproliste

  • 0

Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu svečano je otvoren večeras u Beogradu na otvorenom bazen Tašmajdan.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić, a ispred Međunarodne plivačke federacije Andrej Krukov, a na otvaranju prisutnima se obratio i ministar sporta Vanja Udovičić.

Gradonačelinik Beograda Zoran Radojičić rekao je da mu je čast što će glavni grad biti domaćin najboljim vaterpolistima sveta.

- Srbija i Beograd znaju da cene vrhunski vaterpolo i srećni smo što smo ovde zajedno. Svima želim dobrodošlicu, lepo se provedite u Beogradu koji je tradicionalno dobar domaćin. Želim da svi gosti ponovo dođu i preporuče prijateljima da dođu. Takmičarima želim puno uspeha - rekao je Radojičić na ceremoniji svečanog otvaranja.

Bazen Tašmajdan Bazen na Tašmajdanu je spreman; Foto: MN Press

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić svim učesnicima i posetiocima poželo je dobrodošlicu na finale Svetske lige.

- Treći put u istoriji smo domaćini ovog takmičenja, što je velika čast. Mi smo u prošlosti bili organizatori dva svetska i jednog evropskog prvenstva za juniore i jednog evropskog šampionata za seniore. Tada smo se pokazali kao dobri domaćini i ne sumnjam da ćemo ponovo to biti. U narednih šest dana ujediniće se duh vaterpola. Svi smo ponosni na naše vaterpoliste koji su nas u prošlosti učinili ponosnima. Nadamo se da ćemo se 23. juna svi ponovo radovati i proslaviti plasman na Olimpijske igre. Takmičarima želim hrabrost i optimizam. Bazen je vaša borilačka arena i neka igre počnu - rekao je Jelenić.

VIDEO:Savić: Malo sam debeo a i zaboravio sam da plivam

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da mu je drago je što je Beograd, posle Evropskog prvenstva 2016. godine, još jednom domaćin jednog velikog svetskog turnira u vaterpolu.

- Beograd ima priliku da podrži naše vaterpoliste na put za plasman na Olimpijske igre i da im budemo dodatni podstrek, jer nema veće satisfakcije od igranja pred svojom publikom, u svom gradu, u svojoj državi i da ostvari zacrtane ciljeve upravo pred domaćom publikom - rekao je Udovičić Tanjugu na otvaranju finalnog turnira Svetske lige.

Ministar je istakao da je organizacija ovog turnira opravdala očekivanja Svetske vaterpolo federacije.

- Ponovo smo uspeli da pomerimo granice. Posle organizovanja Evropskog prvenstva u rvanju, snukeru i kendu, danas imamo priliku da učestujemo svi zajedno na ovoj velikoj manifestaciji, a sledeće nedelja nas očekuje EP za kosaarkašice. Beograd otvara svoje srce, vrata svim turistima. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da turiste privučemo da se vrate i da im pokažemo našu gostoprimstvo - rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić, Ministar Omladine i Sporta Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić; Foto: Nikola Tomić

On je poželo srpskim vaterpolistima da izbore plasman na Olimpijske igre pred svojom publikom, da osvoje prvo mesto, da obore rekord i da im svi zajedno budemo dodatna motivacija.

- Da budemo svi kao jedan na putu do tog velikog cilja - zaključio je Udovičić.

Da podsetimo, finalni turnir Svetske lige trajaće do 23. juna.

Srpski vaterpolisti takmičenje otvaraju večeras od 21 sat, a rival će im biti Australija.

Udovičić: Podržimo vaterpoliste na put za plasman na Olimpijske igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA