≫ 

Strašna partija Ognjena Stojanovića, Prlainović dao gol za pobedu nad Hrvatskom! (FOTO)

Vaterpolisti Srbije pobedili su Hrvatsku 11:10 u klasiku završnog turnira Svetske lige u Beogradu i obezbedili prvo mesto u svojoj grupi

  • 22

Mnogo isključenja, neuverljiv napad Srbije i sjajne odbrane Branislava Mitrovića obeležili su prvo poluvreme zanimljive utakmice sa Hrvatskom u kojoj su naši reprezentativci uglavnom jurili svog rivala.

Tako je bilo sve do treće deonice kada je Srbija, čiji je glavni sponzor Uniqa osiguranje, uspela da preokrene stvari u svoju korist.

Prvo poluvreme je bilo veoma tvrdo, Barakude su imale ranu prednost golom Vukičevića, Ćuk je izjednačio na 1:1, ali su Hrvati posle osam prvih minuta imali 3:2 prednost.

Sačuvali su do poluvremena pogodak viška (5:4) ali se u trećoj četvrtini pojavio Ognjen Stojanović. Momak rođen 1996. godine je postigao svoj prvi gol za 5:5 u trećem minutu treće četvrtine.

Četiri minuta kasnije Srbija pogotkom Stefana Mitrovića stiže do prve prednosti na meču 7:6, posle čega je sjajna četvrtina završena golom Filipa Filipovića sa peterca 8:6.

Naša ekipa je u poslednjoj četvrtini imala i tri gola prednosti posle pogotka Stojanovića 9:6, ali je onda ušla u nepotrebno opuštanje, a onda i u nervozu. To su iskoristili Maro Joković i Ćavi Garsija da sa tri gola vrate egal 9:9 i neizvesnost na tri minuta pre kraja.

Stojanović je treći gol dao za novu prednost Delfina, uzvratili su Hrvati strpljivim napadom i pogotkom, ali je na minut do kraja odgovorio Andrija Prlainović golom kojim je probušio Marcelića za 11:10.

Taj pogodak je bio vredan pobede jer se naša reprezentacija odbranila u poslednjem minutu i posle Australije (12:8) upisala drugi trijumf na završnom turniru Svetske lige.

Sada sledi utakmica protiv Kazahstana koja za našu selekciju neće imati takmičarski značaj. Hrvati igraju protiv Australije.

Tok meča: Srbija - Hrvatska 11:10

IV četvrtina:

___ Foto: MN Press

8. minut - Andrija Prlainović je meč viner! Daje gol za pobedu na minut do kraja, posle jako dobrog napada i izjednačenja Hrvata pogotkom Fatovića.

6. minut - OGNJEN STOJANOVIĆ! Treći gol srpskog igrača za novo vođstvo Delfina 10:9.

5. minut - Hrvati poravnavaju rezultat! Garsija smanjuje prednost našeg tima u kontri sa desnog krila na 9:8, a onda i Joković sa peterca na 9:9.

___ Foto: MN Press

3. minut - Prlainović promašuje penal posle faula koji je iznudio Nemanja Vico.

2. minut - GOOOOOL! Drugi gol Stojanovića sa pozicije levog beka. Srbija vodi 9:6! Maro Joković ekspresno uzvraća posle trećeg isključenja Radomira Drašovića za 9:7.

1. minut - Mandić "lomi" stativu Hrvatske, Barakude idu u kontru, ali Mandić je stigao da se vrati i spreči šut iz zicera za goste.

III četvrtina:

___ Foto: MN Press

8. minut - Sjajna rola Jakšića, izvukao se i iznudio faul Andra Bušljea za peterac kojim Filipović od prečke po sredini odvodi Srbiju na +2, 8:6! Barakude propuštaju poslednju šansu za gol posle isključenja Aleksića.

7. minut - Kontrafaul Vrlića, Srbija vodi, Mitroviiiiiić! Buši mrežu Marcelića sa leve strane i naši momci vode 7:6.

6. minut - Aleksić ne pogađa iz situacije kada smo imali čoveka više u bazenu posle isključenja Luke Lončara. Milan Aleksić i u narednom napadu preuzima odgovornost, ali ovog puta pogađa za 6:6.

___ Foto: MN Press

5. minut - Joković šutira i pogađa iz prve za 6:5 u korist Hrvatske. Mitrović je isključen i vaterpolista Hrvatske se nije dvoumio kada je dobio loptu na sredini, samo ju je pustio kroz "rupu" u sredini.

4. minut - Odbranili smo se sa igračem manje, pomogla je i stativa, ali Vico nije iskoristio šansu da donese prvo vođstvo Srbiji, šutirao je pravo u golmana "Barakuda".

3. minut - Ognjen Stojanović daje gol za Srbiju za 5:5! Momak je sačekao Marcelića da padne, pa onda sa sredine plasirao visoko loptu za novo izjednačenje.

2. minut - Brani Branislav Mitrović šut Garsije, Buljubašić je isključen treći put, a naši igraču pogađaju stativu.

II četvrtina:

SERBIA Foto: MN Press

8. minut - Ivan Buljubašić je iskoristio akciju i nije ponovio grešku Garsije od minut ili dva ranije i postigao je pogodak za 5:4 sa desne stative gola Branislava Mitrovića. Tim rezultatom se otišlo na pauzu između druge i treće četvrtine.

7. minut - Garsija je promašio čist zicer pred samim golom, Srbija u međuvremenu nije iskorila šansu za novi gol jer je predaleko od gola Hrvatske. Marcelić sjajno skida loptu Mitrovića na ulasku u poslednji minut.

SERBIA Foto: MN Press

5. minut - Garsija kažnjava Delfine, Filipović uzvraća! Isključen je Ćuk odmah posle svog gola, ali Vrlićev pas u sredinu nije prošao. Na nesreću, napad Srbije i dalje ne radi, pa je napad iza toga propao. Ćavi Garsija je to odmah kaznio dalekometnim lobom za 4:3. Međutim, odmah je odgovorio Filipović snažnom žabicom po dijagonali za novo izjednačenje 4:4.

3. minut - Napokon izjednačenje! Dao je Mandić gol lepim lobom, ali taj gol su sudije poništile jer nije izveo prekid po pravilima. Ćuk nije imao tih problema, podigao se preko nekoliko igrača Hrvatske za gol pod prečkom i 3:3!

2. minut - Ne koriste gosti prvi napad, Mitrović je imao idealnu poziciju u narednom napadu da izjednači na 3:3, ali mu je golman Hrvatske skinuo zicer. Joković je na isteku drugog minuta pogodio prečku.

I četvrtina:

Foto: Telegraf/D.Stojmenović

8. minut - Hrvati nisu iskoristili dva igrača više, nije ni Srbija na ulasku u poslednji minut prve četvrtine. Čak 13 isključenja je bilo u prvih osam minuta, a poslednje nisu iskoristili rivali Srbije na nekoliko sekundi pre kraja uvodnog dela igre.

7. minut - Hrvati postižu još jedan pogodak, Prlainović poravnava petercem na 2:2, ali onda ponovo lopta pred golom naše ekipe i još jednom neumoljiva realizacija "barakuda" za 3:2.

6. minut - Ante Vukičević je postigao prvi gol za Hrvatsku sa peterca, prošao je jedan pas u nedozvoljeni prostor, pa naš golman nije mogao ništa da učini. Izjednačio je u međuvremenu Ćuk sjajnim udarcem na isteku napada za 1:1.

3. minut - Nekoliko dobrih odbrana na dva do tri metra, ne prolaze uplivavanja ni jedne ni druge ekipe za sada pa nema ni pogodaka. Srbija nije iskoristila jednog igrača više.

VIDEO - Misterija trenerke Filipa Fiipovića: Vaterpolista Srbije ima neobični ritual pre meča

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA BREEE

    19. jun 2019 | 22:09

    BRAVOOOOOOOOOOOO MAJSTORI!!!Sardine down!

  • Neutralan

    19. jun 2019 | 22:27

    Gde bi nam bilo kraja da imamo more

  • Vuk1

    19. jun 2019 | 22:20

    Svaka cast,vece mi je ulepsano. Ali,mene zanima jedno,a to je sta cemo kad zavrse karijeru sadasnji vaterpolisti s obzirom da se sistematski unistava VK Partizan,institucija koja stvara vrhunske igrace?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA