Prlainović podržava promene: Svi sportovi favorizuju napadače, pa tako treba i vaterpolo (VIDEO)

Vaterpolista našeg nacionalnog tima Andrija Prlainović objašnjava ideju promene pravila

  • 0

Prlainović priznaje doduše da su promene malo zatekle igrače pa je protiv Hrvatske bilo skoro 40 isključenja igrača dve selekcije, a gosti su na kraju ostali bez rezervi.

Srbija, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, na kraju je u takvim okolnostima slavila 11:10 u napetoj završnici i upisala je drugi trijumf u grupi B posle Australije (12:8).

- Nisu za mene iznenađenje ovi rezultati prva dva dana. Dugačak je i turnir, treba biti junak poslednja tri dana. Šest dana je dosta dugo kad svakog dana igraš, sigurno je da će se neki podići tokom turnira, nadam se da ćemo i mi - istakao je Prlainović posle meča.

On je postigao i pobedonosni pogodak na nešto manje od minuta pre kraja utakmice. Prokomentarisao je i nove kriterijume suđenja sa kojim se susreću svi u bazenu, ali i sudije koje dele pravdu.

- Drugačije je sada, kako njima, tako i nama... Ima smisla. Ja jesam za isključenja u kretnji igrača u napadu, kada su odbrambenom igraču obe ruke u vodi, tad jesam za isključenja. Tu se sudi bolje nego što se sudilo. Jesam da se nagradi napadač u kretnji u napadu, ono što se radi u svim drugim sportovima. Da se smanji držanje sa dve ruke i držanje u plivanju na minimalan nivo. Mislim da je to ideja, da se vaterpolo oslobodi tog klinča, pre svega u spoljnoj liniji - smatra naš vaterpolista.

Srbija poslednji meč u grupi igra protiv Kazahstana u četvrtak popodne.

VIDEO - Nisam imao više nijednog igrača na klupi: Tucak oduševljen Beograđanima i ljut zbog suđenja

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA