≫ 

Vaterpolisti Srbije demonstrirali silu protiv Kanađana, u polufinalu sa Australijom!

Srpski delfini nisu imali rivala svetske klase, ali su odigrali na vrhunskom nivou

  • 5

Takmičenje po grupama je gotovo, sada u tri dana srpski vaterpolisti moraju da budu najbolji i najspremniji kako bi osvojili Svetsku ligu i plasirali se na Olimpijske igre.

Prva prepreka Kanada je razbijena u četvrtfinalu 20:5 (5:2, 6:2, 4:0, 1:5) , a selekcija Srbije, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, je bila apsolutni favorit na ovom meču i to je dokazala. U polufinalu ih čeka Australija koja je iznenadila Mađarsku 16:15 posle peteraca, a taj duel sa "kengurima" je u subotu od 15 sati. Finale je na programu u 16.45 u nedelju.

Inače, Srbija je u prvom kolu pobedila Australiju sa 12:8.

Vaterpolo reprezentacija Srbije - Vaterpolo reprezentacija Kanade Foto: MN Press

Pobeda Srbije nije dolazila nijednog trenutka u pitanje. Kanađani su u prvoj četvrtini krenuli malo agresivnije i stigli do 2:2 i tu je bio kraj meča. Usledila su tri brza gola za 5:2, malo kasnije 8:2, da bi se na poluvreme otišlo sa rezultatom 11:4.

U drugom poluvremenu rutinsko odrađivanje posla sa 4:0 u trećoj i 5:1 u četvrtoj četvrtini.

Najbolji strelci u selekciji Srbije bili su Filip Filipović i Dušan Mandić sa po tri gola, dok su po dva postigli Rašović, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović, Aleksić,Jakšić, i Prlainović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije - Vaterpolo reprezentacija Kanade Foto: MN Press

TOK MEČA:

4/4

20:5 Naši vaterpolisti su dozvolili samo jedan gol kanađanima u drugom poluvremenu, a dali su čak 9

16:4 Odmah na startu poslednje deonice dva gola Srbije za ubedljivo vođstvo. Znalo se da neće biti večih problema sa Kanađanima i samo je pitanje da li će selektor Savić koristiti meč kao pripremu za Australiju.

3/4

15:4 Rutinski igraju vaterpolisti Srbije i nema dilema da je ovaj meč odavno već rešen.

2/4

11:4 Prava kanonada ka golu Kanađana u drugoj četvrtini. Dva gola Mandića, i Stahinje Rašovića, te jedan Prlainovića za ubedljivo vođstvo na poluvremenu

8:3 Dominacija se nastavlja, delfini igraju onoliko koliko je potrebno da se održi prednost i sačuva svežina za polufinale.

Vaterpolo reprezentacija Srbije - Vaterpolo reprezentacija Kanade Foto: MN Press

1/4

5:2 Uspeli su Kanađani da izjednače na 2:2, i to im je bilo sve u prvoj četvrtini.  Aleksić, Jakišć i Filipović su golovima podigli prednost

2:1 Srbija je agresivno krenula u meč i odmah pokazala da želi u polufinale. Duško Pijetlović i Sava Ranđelović su sa golovima načeli Kanađane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sigma

    21. jun 2019 | 22:26

    4 cetvrtina 1:5???

  • majmun

    21. jun 2019 | 23:46

    bravo momci ,vi ste ponos Srbije!!!!U ovde trebaju pare da se uloze a ne u fudbal gde gube po 6:1 i 5:0

  • 8888

    22. jun 2019 | 01:00

    Ovaj sport se nigde u svetu ne prati igra se poluamaterski, da li stvarno mislite da ove ozbiljne zemlje ne bi mogle da naprave bolje timove...niko ne ulaze u taj sport gde je posecenost u naboljem slucaju 1000 ljudi na utakmici...nije mi jasno zasto forsiramo taj sport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA