≫ 

Prva medalja za Srbiju, Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili srebro

Lep početak!

  • 1

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Damir Mikec, osvojili su srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Oni su u disciplini miks vazdušni pištolj doneli prvo odličje Srbiji u Belorusiji.

Do zlata su došli Rusi Artem Černousov i Vitalina Bacaraškina, dok su treće mesto osvojili Kristijan i Sandra Rejc iz Nemačke.

–Srećni smo što smo osvajanjem prve medalje probili led za tim Srbije. Verujem da će na kraju biti puno odličja za naš tim. Lično mi je drago što sam nastavio niz jer je ovo treća medalja na Evropskim igrama, nakon Bakua gde sam osvojio dve. Nadam se da će se niz nastaviti i za mene, ali i za sve naše strelce - rekao je Mikec, zadovoljna je na kraju bila i Arunovićeva.

Zorana Arunović, Damir Mikec Foto: OKS

–U startu finala smo krenuli da kaskamo za ruskom ekipom. Posle smo pokušavali da ih sustignemo i bili smo blizu, ali ni u jednom trenutku nismo zadali završni udarac. Sve u svemu Rusi su danas ipak bili bolji. Puno nam znači ova medalja jer i Damira i mene od nedelje čekaju nastupi u individualnim disciplinama. Sigurno će nam ovo dati dodatno samopouzdanje. Imajući u vidu da se ovde u Minsku deli po jedna kvota u svakoj individualnoj disciplini rezultati će sigurno biti vrlo visoki i kvalitetni i to me raduje.

Goran Mikec, trener za miks u stručnom timu Srbije, bio je svestan težine takmičenja.

–Bilo je ovo vrlo teško takmičenje za naše mešovite parove, pre svega zbog nenajavljene promene nekih pravila. Od organizatora nismo na vreme dobili kompletnu informaciju o sistemu takmičenja. Zorana i Damir su pokazali da mogu da se prilagode na promene. Uspeli su dobrim rezultatima da prebrode obe faze kvalifikacija. U duelu za zlato protiv Rusa nisu imali dovoljno jake pogotke, pa su morali da se zadovolje drugim mestom.Najverovatnije će se po ovakvom formatu održati i takmičenje na Olimpijskim igrama, pa je Minsk dragoceno iskustvo, koje će nam pomoći u planiranju nastupa na sledećim velikim takmičenjima. Čestitam Zorani i Damiru na medalji i nadam se da će prvo odličje biti podstrek za sve naše strelce i reprezentativce Srbije u drugim sportovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    22. jun 2019 | 15:06

    Divno, sve cestitke, uostalom uvem ste dobri!🥇🏅🥇🏅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA