≫ 

Arunović osvojila prvo zlato za Srbiju u Minsku (FOTO)

Arunović je odbranila titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem

  • 2

Reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas prvu zlatnu medalju za Srbiju na Evropskim igrama u Minsku.

Ona je bila najbolja u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara, i to je ujedno druga medalja za srpski tim, nakon što su u subotu  upravo Arunovićeva i Damir Mikec osvojili srebro u disciplini miks vazdušni pištolj.

Drugog dana Evropskih igara u Minsku Arunovićeva je ubedljivo trijumfovala u finalu ove discipline i srpskom sportu donela drugu medalju na EI u Minsku.

Arunovićeva je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Ana Korakaki. Smenjivale su se u vođstvu, na kraju je Zorana Arunović, svetska viceprvakinja iz Čangvona 2018, trijumfovala sa 241,2 kruga. Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i tako joj se revanširala za Svetsko prvenstvo. Rezultat naše reprezentativke je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu).

Bronza je pripala iskusnoj Antonaeti Bonevoj (Bugarska).

Titulu u muškoj konkurenciji osvojio je svetski vicešampion Artem Černousov (Rusija), kome je ovo druga najsjajnija medalja u Minsku, jer u subotu je bio član pobedničkog miksa Rusije pištoljem.

Zorana Arunović Foto: Streljački savez Srbije
Zorana Arunović Foto: Streljački savez Srbije
Zorana Arunović Foto: Streljački savez Srbije
Zorana Arunović Foto: Streljački savez Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    23. jun 2019 | 13:56

    Bravo. Svaka cast. To se od nje i ocekuje. Uvek nasmejana i vedra osoba.👏👑🌹

  • Samo vas gledam

    23. jun 2019 | 13:50

    Ova devojka je toliko dominantna da je to srasno...svaka cast, samo redja medalje, a mi se pravimo ludi, vaterpolisti ce isto osvojiti zlato ali to nam je tako postalo normalno da se vise niko ni ne raduje...SRBIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA