≫ 

Srbija jača od Hrvatske i neviđenog nevremena za titulu Svetske lige i olimpijsku vizu! (VIDEO)

Završnica Delfina za infarkt po strašnom pljusku

  • 74

Vaterpolisti Srbije osvojili su Svetsku ligu pobedom protiv Hrvatske 12:11 u finalu završnog turnira na beogradskom Tašmajdanu.

Čovek odluke bio je Filip Filipović (četiri gola), koji je pobedu Srbiji doneo bukvalno dvadesetak sekundi pre kraja meča, kada je hladnokrvno zakucao loptu u mrežu hrvatskog gola.

Ovo je Delfinima, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, bio drugi okršaj na turniru sa Barakudama i druga pobeda kojom su osim trijumfa u SL obezbedili i vizu za Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

VIDEO: Najlepši trenutak finala sa Hrvatskom: Zlato u rukama vaterpolista Srbije

Sjajno je odigrao i Dušan Mandić (četiri gola) kome je pripao jedan od najlepših vaterpolo poteza u skorije vreme - šrauba u četvrtoj četvrtini kojom je šokirao odbranu rivala.

Prva četvrtina bila je deža-vi prethodnog meča jer je Srbija krenula očajno. Ivan Buljubašić je posle šuta Mara Jokovića ćušnuo loptu u mrežu Mitrovića za vođstvo Hrvatske 1:0.

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Usledio je niz peteraca dodeljenih gostima. Tri gola su Barakude postigle neumoljivom realizacijom penala i do isteka prvih osam minuta vodili su 3:1.

Jedini pogodak za Delfine je u tim trenucima dao Miloš Ćuk i to od glave jednog igrača gostujućeg tima.

Koliko je naša ekipa bila van ritma, pokazuje i to da je najbliža bila upravo posle šuta Ćuka kada je dao gol, ali je napad već istekao.

Ritam kog nije bilo nigde u prvoj četvrtini, vratio se u drugoj. Proradio je napad Delfina, sve je kretalo od odbrane na centru, smanjen je broj isključenja, peteraca nije bilo i krenula je serija domaće selekcije.

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mandić, Mitrović i Filipović su pogađali za prvi egal 4:4 sredinom druge četvrtine, da bi Prlainović i Mandić povećali seriju na 5:0 i doneli Srbiji 6:4.

Nažalost, tada se ušlo u kontraritam i prazan hod. Vukičević je do poluvremena pogodio mrežu Mitrovića za 6:5, a to je bio samo nagoveštaj hrvatske serije od tri gola.

Treća četvrtina je bila loša za obe ekipe. Više se igrao anti-vaterpolo jer ni jedni ni drugi često nisu mogli da odigraju smislene napade.

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Popustila je tada srpska odbrana, pa je Lončar iskoristio zbunjenost da pogodi gol Mitrovića za egal 6:6, nakon čega je Fatović probio za 7:6.

Hrvatska je od tog trenutka bila konstantno u vođstvu, Srbija je imala egal posle pogotka Nikola Jakšića sa gol-linije, a onda i posle prave poslastice, šuta iz okreta Mandića. Dušan je iznenadio rivale šutem koji niko nije očekivao za 9:9.

Četvrtu četvrtinu je propratio i žestok pljusak koji je pogodio Tašmajdan u završnih osam minuta turnira. Vaterpolisti obe ekipe su jedva mogli da vide išta od kiše, a bolje su se snašli naši igrači, pre svih Filipović koji je odigrao kapitensku završnicu.

On je postigao poslednja tri gola Srbije. Na 10:9 je "izmislio" pogodak, a onda "raketom" vratio prednost Srbije. Hrvati su odgovorili preko Vukičevića, ali je naša selekcija dobila peterac i hladnokrvni egzekutor je bio Filipović koji je overio pobedu našeg tima i plasman u Tokio 2020. godine.

Četvrta četvrtina (12:11 Srbija):

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

8. minut - Vukičević poravnava rezultat na 11:11, ali onda PETERAC ZA SRBIJU! Dvadeset sekundi do kraja, Filipović zakucava u mrežu za 12:11 i pobedu u Svetskoj ligi!

7. minut - BOMBA FILIPOVIĆA, Srbija vodi na minut i četiri sekunde do kraja 11:10! Opet odbrana centara kao u drugoj četvrtini, ali strašna realizacija srpskog kapitena!

6. minut - GOL FILIPOVIĆA, 10:10! Srbija se potom brani i sa igračem manje, ukradena lopta.

Vaterpolo Srbija Hrvatska, Finale Svetska liga Foto: Tanjug/Zoran Žestić

5. minut - Brane se Hrvati posle postignutog gola za 10:9. Prlainović je pogodio golmana.

4. minut - GOLČINA MANDIĆA! Iz okreta, šraub, jedan od najlepših golova godinama unazad za 9:9

2. minut - GOOOOOOOOL! Nikola Jakšić sa gol-linije pogađa posle lepe asistencije Mitrovića za 8:8, drama na Tašu gde je krenuo i pljusak. Opet pospana odbrana Delfina, Vrlić to koristi i ostaje sam pred Mitrovićem za 9:8.

Treća četvrtina (8:7 Hrvatska):

SERBIA Marko Metlas

8. minut - Andro Bušlje postiže gol za Hrvatsku sa velike distance za 8:7, koliko je ostalo na kraju treće četvrtine.

7. minut - Vico dobija peterac, prvi za Srbiju, Mandić siguran za 7:7.

6. minut - Fatović pogađa mrežu, serija Hrvata 3:0 i vođstvo 7:6.

5. minut - Pogađaju okvir gola Hrvati, ali se u ovim trenucima na obe strane bazena igra anti-vaterpolo. Niko nema ritma, niko ne organizuje smislene napade.

4. minut - Egal Hrvata 6:6. Mandić ubacuje, Pijetlović zatvoren na dva metra. Prlainović je doktorski skinuo loptu sa ruke igraču Hrvatske, ali vrlo brzo gubimo loptu, a Lončar koji je ostao u napadu daje gol za 6:6.

2. minut - Jako kvalitetna odbrana na centru iako je bio isključen Ranđelović, ali je realizacija napada loša na početku treće četvrtine.

Druga četvrtina (6:5 Srbija):

BRANISLAV MITROVIC Foto: MN Press

8. minut - Ante Vukičević svojim drugim golom prekida seriju Srbije od 5:0 i smanjuje zaostatak Barakuda na 6:5 na poluvremenu.

7. minut - PRLAINOVIIIIĆ! Srbija vodi 5:4! Novi gol za Srbiju, Mandić probija hrvatskog čuvara mreže za 6:4!

6. minut - Branimo se i sa dva igrača manje, pomogao je i okvir gola.

5. minut - Filipoviiiiiić! Imamo egal 4:4! Mandić prethodno promašuje solidnu šansu, Aleksiću beži lopta, ali se odlično branimo.

3. minut - GOOOOOOL! Stefan Mitrović pogađa za 4:3 uz malo sreće, odbila mu se lopta posle lošeg prijema srpskog centra. U narednom napadu je sjajno presekao pas Hrvatske iako je Jakšić bio isključen.

2. minut - Kontrafaul igrača iz Zagreba, Mandić u kontri dobija loptu, okreće se levicom tuče za 4:2!

1. minut - I treći peterac za Hrvatsku! Fatović ga koristi i gosti vode 4:1. Tri od četiri gola su dali iz peteraca i jedan je bio odbitak Buljubašića.

Prva četvrtina (3:1 Hrvatska):

ANDRIJA PRLAINOVIC Foto: MN Press

8. minut - GOOOOOL! Ćuk od glave igrača Hrcatske postiže gol i skida mu kapicu, ali Maro Joković u poslednjim sekundima realizuje novi peterac za 3:1 u poslednjoj sekundi prve četvrtine.

7. minut - Prečka! Opet ništa i opet fali sreće srpskom timu koji se odlično brani već nekoliko minuta, ali napad katastrofalno. Doduše, najviše zasluge za to ima Branislav Mitrović koji je skinuo zicer Vrliću+.

5. minut - Au kakva greška Srbije! Ćuk je dao gol na isteku napada, sudije su procenile da je vreme isteklo. Nećkali su se pre toga previše domaći igrači iako su imali igrača više. U međuvremenu smo pogodili i stativu.

4. minut - Ante Vukičević daje gol za 2:0. Ne koristimo opet igrača više, Barakude dobijaju peterac posle faula pred golom Mitrovića i to koriste rivali Srbije.

2. minut - Hrvatska vodi 1:0! Duško Pijetlović zamalo promašuje pored trojice vaterpolista Hrvatske. Ubrzo zatim je Dušan Mandić isključen. Joković je šutirao, a Ivan Buljubašić je pokupio odbitak odbrane Mitrovića i dao je gol za 1:0.

1. minut - Dobra odbrana Hrvatske u zaustavljanju pasa ka golu, ne idu idealno dodavanja naše reprezentacije.

VIDEO - Junak Delfina o meču sa Hrvatima: Čast je igrati s ovim momcima, svi su dobro igrali

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glumac

    23. jun 2019 | 19:00

    Gledaš ovo,i onda gledaš fudbal u devet,a ovi drugi treba im nacionalni stadion.Ja bih u ovom momentu ipak se odlucio za infrastrukturu za vaterpolo,košarku i odbojku.Velki naklon ovim momcima.Srbija!!!!!

  • Rooney

    23. jun 2019 | 18:00

    Aco Srbine,daj novac za bazen kapaciteta 20000 mesta,a na za fudbalski stadion!!!!

  • DaKI

    23. jun 2019 | 18:04

    HOCEMO NOVE BAZENE A NE TERENE!!!!!!👑👑👑👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA