Crna strana zlata Svetske lige: Zvezda bez Lige šampiona, Srbija bez predstavnika u evropskoj eliti

Najmoćnija vaterpolo zemlja na svetu neće imati svoj klub u najjačem klupskom takmičenju

  • 35

Beogradski crveno-beli su prošle godine dobili trogodišnju specijalnu pozivnicu za učešće u najjačem evropskom takmičenju, ali je vicešampion Srbije odustao od njega, javlja Sport klub.

Problem je novac. O tome je Telegraf zimus pričao sa direktorom Zvezde Igorom Milojevićem koji je naveo da klub jedva sastavlja kraj s krajem, naročito kada je reč o organizaciji putovanja.

Vaterpolo savez Srbije je imao opciju da specijalnu pozivnicu upućenu Zvezdi prosledi nekom drugom timu, ali ni Šabac kao aktuelni šampion, a ni drugi klubovi nisu ni u šta boljoj finansijskoj poziciji.

Učešće u kvalifikacijama je finalistima srpske lige zagarantovano propozicijama Lige šampiona, ali će kvalifikacije biti protokolarnog karaktera, ako se zna da Zvezda i Partizan nisu u Evropi ostvarili nijednu pobedu.

Sada već deluje davno kao večnost period od pre 5-10 godina kada su Zvezda, Partizan i paralelno sa Zvezdom i Radnički iz Kragujevca formirali jake ekipe.

Timovi su tada bili sačinjeni od više reprezentativaca naše zemlje pa su crno-beli bili prvaci Evrope 2011, crveno-beli dve godine kasnije, a Radnički je igrao finale Superkupa Evrope upravo sa Zvezdom 2013. godine.

Srbija će imati predstavnika u LEN kupu naredne sezone. Da podsetimo, ova vest nam stiže samo dan nakon što su Delfini na Tašmajdanu osvojili zlato na završnom turniru Svetske lige pobedivši Hrvate 12:11 u finalu.

Hrvati imaju kao konkurentnu ekipu dubrovački Jug, tim koji je sada bio u doigravanju za peto i šesto mesto, a pre šest godina je bio finalista Lige šampiona. Tada je poražen od Zvezde 8:7 u Beogradu.

VIDEO - Najlepši trenutak finala sa Hrvatskom: Zlato u rukama vaterpolista Srbije

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    24. jun 2019 | 23:22

    Šta ste uradili od vatrepola ja nemam reči, Partizan ste uništili a on je najviše stvarao asova sram vas bilo koliko ljubomore sve što je Partizan uradio u svim sportovima...

  • Danilo

    24. jun 2019 | 23:22

    Oteto prokleto. Lako se bahatiti u Srbiji na racun ostalih klubova, ali u Evropi toga nema.m

  • Joffrey

    24. jun 2019 | 23:40

    Kako nema novca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA