Domaći zadatak Dejana Savića svim trenerima: Ne vodi na SP Filipovića, Prlainovića, Pijetlovića...

Srpski selektor, zbog strategije razvoja vaterpola i reprezentacije, na Svetsko prvenstvo sa podmlađenim snagama

  • 6

Vaterpolo selektor Srbije Dejan Savić je večeras pre treninga objavio spisak od 14 igrača koji nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo u Južno Korejskom gradu Gvandžuu (05 - 17. juli).

Na spisku su; Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Randjelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku nema Filipovića, braće Pijetlović, Stefana i Branislava Mitrovića, Prlainovića i Aleksića. Takodje nema ni Subotića koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.- Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Ovakav potez Dejana Savića je domaći zadatak svim trenerima iz predmeta "planiranje i stargerija razvoja sporta u Olimpijskom ciklusu"

Vaterpolo Srbija, Dejan Savić Foto: MN press

- Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina, a posebno u poslednje dve, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu.

- Zato sam odlučio da sada pauzraju a da šansu konano dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju - rekao je Savić.

Reprezentacija će biti kompletna u ponedeljak kada stignu Mandić i Ćuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    28. jun 2019 | 20:48

    Ovog Savica treba staviti i za selektora fudbalske reprezentacije. U svakom slucaju ne bi lose prosao od Krstajica.

  • uros

    28. jun 2019 | 20:20

    Bravo majstore!

  • Mile

    28. jun 2019 | 21:08

    Deki i decu iz vrtića da povede opet bi se bavio ponizavanjem protivnika. Svaka cast majstore, ti si pravi Srbin. Mislim da je OK da mali Alek da veterpolistima onih 10 miliona sto je obecao fudbalerima za SP. Zasluzili su. Zivela Majka Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA