≫ 

Finac pobesneo i pokazao Hamiltonu srednjaka: Britanac kažnjen jer je blokirao Raikonena (VIDEO)

Lider šampionata se služio nesportskim potezima

  • 0

Britanski vozač Luis Hamilton startovaće u nedelju sa petog umesto sa drugog mesta u trci za Veliku nagradu Austrije jer je kažnjen sa tri mesta zbog blokiranja Kimija Raikonena tokom kvalifikacija.

Hamilton je prvobitno završio 0,259 sekundi iza Šarla Leklera koji je rekordom staze izborio pol poziciju.

Britanac je svoj prekršaj nad Raikonenom uradio na startu prvih kvalifikacija, a Raikonen je morao da ukoči i skrene kako ne bi udario petostrukog šampiona Formule 1.

Finac ga je potom obišao i pokazao mu srednji prst. Hamilton se posle toga branio da nije video Raikonenov bolid iza sebe, dok je Kimi bio ubeđen da ga je ovaj namerno usporio.

 

Kasnije je utvrđeno da je Luisu javljeno radiom da iza sebe ima vozače, a on je probao i da izbegne Raikonena, ali tek nakon što ga je već blokirao.

Tako će sa pol pozicije u nedelju startovati Lekler, drugi će biti Maks Ferstapen, treći Valteri Botas, a četvrti Kevin Magnusen. Peti će biti Hamilton, a iza njega odmah ide upravo Kimi Raikonen.

VIDEO - Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA