≫ 

Ključalo na startu SP, buran remi Srbije i Crne Gore: Rašović u poslednjim sekundama doneo egal

Posle velike borbe Delfini sa sedam debitanata uzeli bod favorizovanom rivalu

  • 0

Vaterpolo reprezentacija Srbije remijem sa Crnom Gorom startovala je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Rezultat je bio 10:10, a gol vredan boda za Delfine postigao je Strahinja Rašović - 12 sekundi pre kraja!

Podsetimo, naš sastav je na veliko takmičenje otišao sa čak sedam debitanata, pa egal sa favorizovanim rivalom dodatno dobija na značaju.

Odličan je bio početak našeg tima, koji je imao punu kontrolu igre, otud brzo vođstvo od 2:0 preko Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka, te lepih pa 4:1 u režiji Mandića i ponovo Rašovića. Crna Gora, koja u jednom momentu nije konkretizovala dvojicu igrača više, uspela je, ipak, da minus svede na jedan gol.

U drugom delu igra srpskog tima bila je sjajna, golovi Dedovića i Mandića odveli su nas do 6:3, ali je Crna Gora odgovorila pred odmor i vratila se u igru (6:5).

Treći deo meča u potpunosti je pripao Crnogorcima koji su taj deo igre dobili 4:2 te preuzeli vođstvo, međutim Srbija je bila spremna za borbu do kraja. Golovima sjajnog Rašovića, pa Ranđelovića ponovo smo se rezultatski odvojili, bilo je 8:6, da bi u poslednja četiri minuta rival napravio preokret.

STRAHINJA RASOVIC Foto: MN Press

Kod 8:7 poništen je gol Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo, a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosuđen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8 na 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića.

Prvi putna meču Crna Gora je stekla "+2" golom Draškovića, za 10:8, da bi Mandić, dobivši duel sa Ivovićem, smanjio na 10:9 (02.35 pre kraja) i tada je počela drama.

Lazić nije iskoristio zicer, pa je Srbija dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje 12 sekundi pre kraja! U poslednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više, ali je Ivovićev šut završio pored gola.

- Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije - rekao je selektor Dejan Savić posle meča.

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor:

- Nemam komentar!

Utidak kapitena Miloša Ćuka je da je Srbija ispustila pobedu:

- Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da svarimo treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka.

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

- Nije to važano, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovkmsastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda.

Srbija - Crna Gora 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

Bazen Nambu univerzitet. Gledalaca 300. Sudije: Voevodin (Rusija), Zvart (Holandija). Igrač više: Srbija 5 (3), Crna Gora 11 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (1), Crna Gora 2 (0).

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović 4, Dobožanov. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kanlić. Selektor: Gojković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA