≫ 

Senzacija na Svetskom vaterpolo prvenstvu: Australija izbacila Crnu Goru posle peteraca

Ne pamti se da su Crnogorci eliminisani u ovak oranoj fazi takmičenja

  • 29

Vaterpolo reprezentacija Australije plasirala se u četvrtfinale Svetkog prvenstva u vaterpolu pošto je u okviru plej-ofa savladala Crnu Goru posle 9:9 u regularnom delu i boljeg izvođenja peteraca. 

Ovo planetarno takmičenje, popularne Ajkule pokušaće da što pre zaborave, jer se ne pamti kada su eliminisani još u osmini finala. Činjenica, Crna Gora nije bila među favoritima za medalju u Južnoj Koreji, ali svakako je makar duel sa Mađarima bio očekivan.

Od samog starta Australija, inače trećeplasirana selekcija u grupi B, iza Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, pokazala je da više želi pobedu.

Oziji su rano poveli, dok je Crna Gora jurila prednost rivala. Tako je na startu Australija povela 2:0, dok su Crnogorci promašivali napad za napadom. Nisu koristili igrača više, a u par navrata se i stativa zaustavljala njihove udarce.

Tako je bilo sve do 3. deonice kada dolazi do izjednačenja, a onda i preokreta. Uspela je Crna Gora da pobede i 8:6, ali je njihov rival ponovo "dodao gas", zaigrao mnogo bolje i do kraja meča izjednačio, a posle peteraca i zasluženo slavio.

VIDEO: Dejan Savić vrlo zadovoljan zlatom u "nemogućim uslovima" za igru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    21. jul 2019 | 08:33

    To vam je tako crnogorci kad vam albanci vode politiku!

  • Boske100

    21. jul 2019 | 08:47

    Meni je isto STRAŠNO DRAGO što su milogorci ispali!! Ni u jednom sportu ih nema, nešto su se trzali u vaterpolu i ženskom rukometu, al' eto i tu ih više nema. Hahahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣. SAMO SRBIJAAAAAAAA!!!!

  • zoki melbourne

    21. jul 2019 | 08:31

    A u Australiji 90% ljudi ni ne zna da Australija i ima reprezentaciju u vaterpolu. Nigde se ne pominje. Sport totalno ispod radara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA