≫ 

Vaterpolisti Srbije ispali sa SP: Španci već u 2. četvrtini završili posao!

Delfine poraza koštalo kasno buđenje

  • 72
___ Foto: MN Press

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su u četvrtfinalu izgubili od Španije rezultatom 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Zasluženo - nema šta, jer su Delfini od prvog minuta bili u rezultatskom zaostatku. Samo prvu deonicu Srbija je bila egal (2:1), imala šansu u finišu za 2:2, da bi Španija već sredinom druge povela sa 6:1 i već tada praktično rešila pitanje pobednika.

Dejan Savić je zatražio tajm-aut, urlao je na igrače (rekao da su skinuli gaće), i to je donekle razbudilo Delfine koji su uspeli da stignu do 5:8. Nedugo zatim videli smo dobro odbranu Srbije koja je rezulitrala polukontru za mogućih 9:7 i povratak u utakmicu, ali je usledila početnička greška na sredini terena koja je kasnije rezultirala golom Španaca iz peterca za 10:6.

Poslednju priliku da vrati Srbiju u igru imao je Viktor Rašaović na osam sekundi do kraja treće četvrtine. Na semaforu je bilo 10:7 za Špance, Delfini su imali igrača više, ali je usledio ishitren šut.

Vaterpolo Srbija - Spanija Foto: Marcel ter Bals

Napravila je Srbija veliki broj grešaka na ovom meču, u to nema sumnje. Međutim, vredi pomenuti i to da su sudije imale čudan kriterijum. Prečesto su Španci imali igrača više, ali to nikako ne bi smelo da bude alibi.

Bez braće Pijetlović, Prlainovića i Filipovića i ostalih - Srbija očigledno nije mogla više. Ako ništa, ovi momci su barem dobili veliko iskustvo. Nadokradiće ga i kroz borbe za plasman od 5. do 8. mesta, a vredi pomenuti da naša reprezentacija samo jednom u poslednjih 20 godina (2013) nije bila među četiri na SP.

Strahinja Rašović je sa četiri gola bio najefikasniji igrač Srbije, a po jedan su postigli Vico, Dedović, Jakšić, Stojanović i Drašović. Vredi pomenuti i nešto slabiju partiju golmana Rističevića koji je u nedavnom meču protiv Grčke briljirao.

Pomenimo i to  da će Španija u polufinalu igrati protiv Hrvatske koja je, posle drame, pobedila Nemačku sa 10:8.

VIDEO: Najlepši trenutak finala sa Hrvatskom: Zlato u rukama vaterpolista Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    23. jul 2019 | 08:17

    Gledate utakmicu a ne vidite ništa....pa mi smo sve živo osvojili....nema više ništa...i realno je zameniti ili odmoriti one ljude....kako možete da ste nezadovoljni....ovo je odličan uspeh....sve je ok

  • zasluzili su da ih postujemo !!!

    23. jul 2019 | 08:16

    pa da izgube sve utakmice naredbih 50 godina, nisu zasluzili nijednu ruznu rec, niti negatovno misljenje

  • PIXY

    23. jul 2019 | 07:02

    Bruka i sramota i za drzavu i za javni servis Poceli su nas deliti na Arenu sport,Sportklub i na ostale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA