≫ 

Budi deo najveće sportske avanture na Kopu ovog leta!

Od 26. do 28. jula na najpoznatijoj srpskoj planini održavavaju se “Trail Race Kopaonik trka, kao i MTB maraton “Tri strane Kopaonika”

  • 0

Trka “Trail Race Kopaonik” i MTB maraton “Tri strane Kopaonika” biće održani od 26. do 28. jula na najpoznatijoj srpskoj planini i do sada se za te dve trke prijavilo oko 700 učesnika iz zemlje i inostranstva. Ukoliko volite da trčite u planinskim predelima ili vam više leži brdski biciklizam još uvek možete da se prijavite za neku od ove dve trke i častite sebe adrenalinskom avanturom u prirodi!

Biće ovo najveći sportski vikend tokom leta na prelepom Kopaoniku, a počeće trkom “Trail Race Kopaonik” u subotu 27. jula. To je četvrto izdanje te trke, a imajući u vidu brojne benefite trail trčanja, ne čudi što je ta disciplina sve popularnija i što je sve više onih koji žele da osete čari trčanja u planinskim predelima. “Trail Race Kopaonik” imaće dve trase, kraću od 7 km i dužu od 15 km, a učesnici će moći da trče solo ili u paru.

Trail Race Kopaonik Foto: Promo

Prošlogodišnja pobednica na 15 km Katarina Pohlod vraća se na Kopaonik da još jednom testira svoje sposobnosti, a stiže i maratonka iz Rumunije Liliana Maria Dragomir te nema sumnje da će sa tako jakom konkurencijom trka biti vrlo uzbudljiva i neizvesna.

Trail Race Kopaonik Foto: Promo

Konkurencija je izuzetno jako i u “vip Trail race business” trci za koju se ove godine prijavilo rekordnih 30 timova. Proslavljeni srpski atletičar Kristijan Stošić ove godine će trčati u timu JP “Putevi Srbije” i imaće jak zadatak da sa svojim timom nadmaši ekpe iz Kobri, Delta Holdinga, Sport Vision-a, VIP-a i drugih. Subota popodne pripada najmlađima jer će na “VIP Trail Race Kids” trci učestvovati 150 mališana uzrasta od 2 do 12 godina. Za sve učesnike dečije trke obezbeđeni su startni brojevi, finisher medalje i nagradni paketići za najbrže!

Trail Race Kopaonik Foto: Promo

Večernji sati rezervisani su za druženje uz svirku benda i nastup DJ-a, dok sutradan, u nedelju 28. jula učesnike i posetioce očekuje biciklistička avantura godine! Šesto izdanje MTB maratona “Tri strane Kopaonika” još jednom će testirati spretnost i brzinu mauntinbajkera koji dolaze iz 10 zemalja. Očekivano, najveći broj takmičara je na malom maratonu gde pretežno učestvuju rekreativci koji će voziti trasu od 20 km kroz prelepe kopaoničke predele.

Trail Race Kopaonik Foto: Promo

Za nešto iskusnije tu je srednji maraton od 45 km, dok se za veliki maraton u dužini od 66.5 km prijavilo oko 40 takmičara koji će na svojim biciklama pokušati da savladaju sve tri strane Kopaonika. Aleksandrar Roman, koji je već dva puta pobeđivao na stazi velikog maratona ove godine imaće nešto težu konkurenciju jer se pored izuzetno jakih domaćih takmičara na Kopaoniku očekuju takmičari iz Crne Gore (Demir Mulić, Dragan Jašović), Makedonije (Aleksandar Gurovic) i Grčke (Turkulov i Katsonis).

Trail Race Kopaonik Foto: Promo

Zahvaljujući saradnjama sa sponzorima trke najuspešnije takmičare očekuju nagrade na obe trke!

Čak i ako ne želite da trčite ili vozite bicikl, Kopaonik i te kako ima šta da vam ponudi u letnjem periodu, od prelepe prirode preko brojnih sportskih i avanturističkih sadržaja pa do manifestacije Dani borovnica, a nemojte propustiti priliku da probate i gurmanske specijalitete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA