Završene kvalifikacije City Games u Inđiji i Vrbasu (FOTO)

Vreme je za polufinale i finale

  • 0
City Games Foto: Promo

Nakon mesec dana provedenih u Srbiji, City Games karavan uskoro završava svoju potragu za najboljom ekipom naše zemlje. Posle kvalifikacija u Inđiji i Vrbasu, očekuje nas polufinale u Somboru, a potom u državno finale u Čačku 30. jula.

Inđija je bila odlišan domaćin. Oštra borba vodila se na gradskom bazenu između 6 ekipa u 6 adrenalinskih disciplina. Gradovi Sombor, Kikinda, Osečina, Šabac, Ruma i Inđija dali su sve od sebe kako bi svoj grad doveli do polufinala. Borba je bila oštra ali ravnopravna.

U prvoj igri vino Kikinda osvaja najviše poena i time zauzima prvo mesto na tabeli, međutim već u drugoj igri na prvo mesto izbija ekipa iz Sombora i tu ostaje sve do samog kraja. Kada su već svi pomislili da će zlatnu medalju Somborci staviti oko vrata, poslednja igra veslo pravi potpuni preokret. Ekipa iz Sombora zakazala je u veslanju pa nakon poslednje igre zlato ipak ide u Kikindu. Domača ekipa imala je punu podršku navijača i zato obećava da će se za sledeću godinu bolje spremiti.

City Games Foto: Promo

- Publika je bila neverovatna! Žao nam je što nismo uspeli da ostvarimo bolji rezultat ali protivnici su bili dosta jaki. Sledeća godina je naša - kaže kapiten Inđije.

City Games karavan se seli sada u Vrbas, gde su u organizaciji Opštine Vrbas i sportskih klubova na bazenima CFK Drago Jovović održane poslednje kvalifikacije. Ekipe iz Sombora, Rume, Osečine, Čačka i dve ekipe iz Vrbasa dale su svoj maksimum na terenu i pokazale pre svega timski duh i želju za dobrim druženjem.

Ekipa Sombora je u čak 4 igre osvojila najviše poena i time izborila prvu poziciju na tabeli. Domaća ekipa iz Vrbasa najbolje se pokazala u igri "trka bačvi" u kojoj je osvojila čak 8 poena.

- To je bila naša disciplina i devojke su odlično veslale. Ponosni smo na njih. Žao nam je što nismo imali bolji plasman ali sledeće godine ćemo se bolje spremiti i nadamo se boljoj poziciji -  kaže kapiten domaće ekipe.

City Games Foto: Promo
City Games Foto: Promo

Na drugoj poziciji završavaju momci i devojke iz Osečine, koji i prolaze u polufinale jer se ekipa iz Sombora plasirala na predhodnim kvalifikacijama u Inđiji.

- Mnogo smo srećni! Došli smo sa ciljem da kući ponesemo bilo koju medalju. Sada imamo i medalju i prolazak dalje. Jedva čekamo polufinale - kaže kapiten Osečine.

Ekipa iz Rume najviše poena osvaja u igrama vino i veslo i upravo zbog toga završava kvalifikacije na trećem mestu, iako je u igri vodena alka osvojila nula poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA