Rekord i srebro za Ninu Stanisavljević, košarkaši izgubili od Turske u polufinalu Igara

Peti takmičarski dan na Evropskom Olimpijskom festivalu za mlade (EYOF) u Bakuu su sportisti Srbije počeli obaranjem rekorda ovog takmičenja

  • 0
Foto: EYOF tim Srbija / OKS

Plivačica Nina Stanisavljević je u disciplini 50 metara kraul vremenom 25,64 sekunde oborila rekord EYOF-a u toj disciplini.

Nakon kvalifikacione trke i ulaskom u polufinale, kao trećeplasirana je ušla u finale. U konačnom plasmanu zauzela je 2. mesto i srebrnu medalju.

U istoj disciplini je nastupila Tanja Popović, koja je u kvalifikacijama zauzela 12. mesto vremenom 26,43.

Tea Ćulibrk je trku na 800m završila na 23. mestu sa rezultatom 9:20.76. Nina Stanisavljević je nastupila i u finalu na 100 metara prsno i tu zauzela 6. mesto sa rezultatom 1:11,14.

Naša ženska štafeta 4 x 100m kraul je diskvalifikovana u kvalifikacijama.

Foto: EYOF tim Srbija / OKS

Muška košarkaška reprezentacija je u polufinalnoj utakmici koju su igrali protiv reprezentacije Turske pretrpela i prvi poraz 80:72.

Srpski košarkaši će se za bronzu igrati u subotu protiv Francuza, koji su u drugom polufinalnom meču izgubili od Španije.

Džudistu Andriju Stošića je u prvom kolu iponom eliminisao Staravoitau iz Bugarske.

Atletičari su završili nastupe trkom na 3000 metara, koju je Aleksa Milanović završio rezultatom 9:15.05 i trkom Ksenije Opanković u finalu.

Oboje su u konačnom plasmanu zauzeli 8. mesto. Ženska štafeta je diskvalifikovana u kvalifikacijama zbog nepravilne izmene palice.

Muška rukometna reprezentacija je u razigravanju od 5. do 8. mesta izgubila od Slovenije rezultatom 24:22. Naši reprezentativci će se u subotu sa selekcijom domaćina boriti za 7. mesto.

VIDEO - Baciš mu fudbalsku loptu, a on izvede čudo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA