Glave su vruće, još nije vreme za analizu: Dejan Savić oštar posle 5. mesta na Svetskom prvenstvu

Biće dosta posla za Savića

  • 13

Srpski vaterpolisti su pobedom protiv Australije osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. To je realan plasman za ekipu koja je u šest utakmica zabeležila četiri pobede (jednu na peterce) i po jedan remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

U trećoj četvrtini je Srbija pala, neke sudijske odluke su bile diskutabilne. Rival je smanjio na 10:5, početkom poslednjeg dela je bilo i 10:7. Tada je Ćuk četvrtim golom postavio stvari na svoje mesto, a potom su Rističević i Viktor Rašović dva puta bili sjajni asistenti Strahinji Rašoviću, najboljem našem strelcu na turniru, za konačan trijumf.

Selektor Dejan Savić je kratko prokomentarisao utakmicu.

- Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće.

Strahinja Rašović je bio sve vreme turnira u golgeterskoj formi, postigao je 17 golova.

- Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delfin

    27. jul 2019 | 12:03

    Ma momci vama niko nema pravo da zameri nista,vi ste ono sto se zove PONOS NACIJE i posle toliko uspeha i medalja ovo jednostavno kao i da se nije dogodilo...pravac na zasluzeni odmor pa idemo dalje 💪💪💪

  • Geras

    27. jul 2019 | 12:41

    Vi ste nas ponos i da ste u grupi ispali....bravo za vas vi ste nas uvek obradovali....nema ko sta i ne sme vama da zameri....vi ste naša hrabrost...ljudi ne nase

  • Ma bravo

    27. jul 2019 | 12:30

    Aman care,nema pravdanja.Retko ko bi uradio ovo,dati sansu mladim igracima na velikim takmicenjima je za njih neprocenjivo iskustvo.Sad se spremajte za Tokio pa da sljasti tozla sa balkona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA