≫ 

Istorija na Tur De Fransu: Pehar kultne trke prvi put osvaja Južnoamerikanac (FOTO)

Bernal na pragu najvećeg rezultata u karijeri

  • 2
France Cycling Tour de France Foto: Tanjug/Ap

Kolumbijski biciklista Egan Bernal (22) pred istorijskim je rezultatom na najvećoj svetkoj trci "Tur de Fransu", pošto je pretposlednjou etapu od Albertvila do Val Torasa završio sa "žutom majicom", a to znači samo jedno pred finiš u Parizu - titula!

Tako, uostalom, kaže tradicija slavne trke, a Bernal će, ako se ne desi čudo poslednjeg dana, postati i drugi najmlađi pobednik "Tura" u njegovoj 110 godina dugoj istoriji, ali i prvi Kolumbijac i Južnoamerikanac sa šampionskim lovorom.

Drugo mesto pred poslednju etapu zauzima njegov timski kolega Žeran Tomas, dok se na treće mesto popeo Holanđanin Stiven Kruijsvijk.

Prvi kroz cilj na pretposlednjoj etapi prošao je Vinćeno Nibali, šampion iz 2014.

France Cycling Tour de France Foto: Tanjug/Ap

Drugi iza Nibalija, uz deset sekundi zaostatka, stigao je Španac Alehandro Valverde.

Zanimljiv je bio finiš same trke za Bernala i Tomasa, ciljnu liniju prešli su držeći se za ruke, sa širokim osmesima, jasno je i zbog čega: sačuvali su vodeće pozicije u generalnom plasmanu što će im omogućiti da ih održe i nakon završetka poslednje etape.

Bernalov sve izvesniji trijumf prekinuće višegodišnju dominaciju Britanaca na "Turu", koji je tri puta u poslednje četiri godine pripao Krisu Frumu, a jedan već pomenutom timskom kolegi Kolumbijca Tomasu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    27. jul 2019 | 20:50

    Nije najmlađi. Najmlađi je Anri Korne koji je osvojio Tur sa 20 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA