≫ 

Košarkašima bronza u Bakuu, četiri medalje za Srbiju (FOTO)

Šesti i poslednju takmičarski dan petnaestog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala koji se održava u glavnom gradu Azerbejdžana je bio uspešan za Tim Srbije

  • 0

Foto: Promo EYOF / OKS

Muška košarkaška reprezentacija je u meču za bronzu, sa 18 poena razlike savladala ekipu Francuske 75:57.

Pored košarkaša, nastupili su i atletičar Jovan Čanak u troskoku, kao i muška rukometna reprezentacija koja se protiv reprezentacije Azerbejdžana borila za 7. mesto.

Čanak je skokom od 14,04 metra zauzeo 10. mesto u konačnom plasmanu, a rukometaši su sa 35:14 pobedili i bili sedmi.

Foto: Promo EYOF / OKS

Posle 6 dana takmičenja, na kojima su nastupili mladi sportisti iz cele Evrope, svečanom ceremonijom i zvanično je zatvoren XV Letnji EYOF.

Čast da nosi zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja je pripala plivačici Nini Stanisavljević, osvajačici srebrne medalje.

Foto: Promo EYOF / OKS

Tim Srbije je osvojio ukupno 4 medalje u četiri sporta: Nina Stanisavljević – srebro - plivanje, 50m kraul; muška košarkaška reprezentacija - bronza; Tomislav Isailović – bronza - atletika, skok u dalj , Aleksandar Rajičić – bronza – džudo, -73kg.

Naredno, XVI izdanje Evropskog olimpijskog festivala mladih održaće se 2021. godine u Slovačkog, u gradu Banska Bistrica.

VIDEO - Aleksandar Vučić obišao je mlade sportiste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA