≫ 

Biciklistički spektakl na Kopaoniku! (VIDEO)

Naš najmasovniji biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika” održan je po šesti put i to 28 jula, na terenima Nacionalnog parka Kopaonik, gde su takmičari iz Srbije i preko 9 stranih zemalja učestvovali na stazama malog, srednjeg i velikog maratona.

  • 1

Pod sloganom “Možeš i ti” ove godine na stazi malog maratona okupio se rekordan broj učesnika što samo govori u prilog tome da je kampanja koja je za cilj imala da afirmiše vožnju bicikl u prirodi bila pun pogodak.

Trka je startovala iz centra Konaka da bi se grupa koju je predvodilo oficijelno vozilo trke “Ford ranger” kompaktno sprovela na mesto odakle je dat signal za polazak.

Učesnici na stazi malog maratona imali su za cilj da pređu 20.3km predivnih terena NP Kopaonik kako bi stigli do cilja.

U jakoj konkurenciji prvo mesto u ženskoj kategoriji zauzela je Velentina Koci sa vremenom od 1h 10min i 29 sec, drugo mesto pripalo je Lidiji Knežević (1:11:36), a treće Aleni Pajić (1:14:14)

U muškoj konkurenciji na stazi malog maratona prvo mesto zauzeo je takmičar iz Bugarske, Alek Bonev – Orlovac MEG (48:40), drugo mesto pripalo je Emiru Koci – Cycling Novi Pazar (49:53), a treće mesto zauzeo je Luka Katić (50:05).

biciklistički maraton Biciklisti su imali priliku da prolaze kroz predivne predele tokom trke; Foto: Ivan Miladinović

Na istoj stazi vožena je i trka parova u kojoj je prvo mesto pripalo timu Capriolo-Radnički (53:06), drugo ekipi Bela stena (1:02:23), a treće mesto zauzeo je tim Vrba Bike (1:06:00)

Takmičarka kluba Orlovac MEG, MIlica Stevanović bila je prva devojka na stazi srednjeg maratona, sa vremenom od 3h 20min i 27 sec. Drugo mesto pripalo je takmičarki iz Makedonije Andriani Anastasovskoj (3:29:46), dok je treća bila Maja Čubranović (3:52:17)

U muškoj konkurenciji, na stazi dugoj 46km prvo mesto zauzeo je Marko Čurćić iz BK Progressive sa vremenom od 2:27:52, drugo mesto pripalo je Lazaru Anitiću – BK Radnički Kragujevac (2:34:19), a treće Ivanu Panteliću iz kluba Bela stena (2:37:52)

Najveća, ali i najneizvesnija borba vodila se na stazi velikog maratona po kojoj je i sam događaj dobio naziv, gde se do poslednjeg trenutka nije znao pobednik.

U foto finišu pobedu je odneo naš poznati bicklista Aleksandar Roman iz kluba Invictabike (3:26:04) dok za svega 2 sekunde za njim u cilj ušao i Srećko Đolić iz CCN Metalac Kraljevo (3:26:06). Treće mesto pripalo je takođe takmičaru iz Invictabike tima Sergei Stets-u (3:31:07).

biciklistički maraton Ulazak u cilj na Kopaoniku; Foto: Alex Dmitrović

I ove godine generalni spozor trke “Vip mobile” postarao se da najbolji učesnici dobiju vredne nagade, a zahvaljujući saradnji sa brendovima “Thule”, “Gopro”, “Fitbit” i ostali učesnici osvojili su izutetno vredne nagrade.

Velika zahvalnost na pomoći prilikom organizacije ovog jedinstvenog sportskog događaja na Kopaoniku koji privlači veliki broj učesnika svake godine, ide generalnom sponzoru trke “Vip mobile”, Agenciji za bezbednost saobraćaja, Red bull-u, kompaniji IDEA, Imleku (brend Balans +), Gopro-u, Fitbit-u, Grand motors-u, MG Miveli, Pansport-u, ostalim sponzorima i naravno svim partnerima na Kopaoniku bez kojih organizovanje ne bi bilo moguće, a pogotovo Nacionalnom parku Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Opštini Raška, Brus i hotelijerima MK resort i Hotel Putnik.

Naredno druženje sbiciklista u okviru maratona “Tri strane Kopaonika” zakazano je za kraj jula 2020. godine kada će se u okviru praznika na Ilindan održati sedmo izdanje maratona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA