• 80

Država odlučila da pomaže klubovima: Vučić i Jelenić održali sastanak za budućnost srpskog vaterpola

Predsednik Srbije i predsednik VSS održali su sastanak na kojem je doneta odluka da se pomogne rad klubova, što je bio najveći problem našeg vaterpola u prošlosti

  • 80

Država će prvi put u istoriji finansijski pomoći rad srpskih vaterpolo klubova, dogovoreno je na sastanku predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na sajtu Saveza, Vučić je posle sastanka sa predsednikom VSS, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.

- Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova - izjavio je Jelenić.

Aleksandar Vučić, Dejan Savić, Vaterpolo reprezentacija Srbije

Aleksandar Vučić čestita Dejanu Saviću; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Novčana sredstva dobiće 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova.

- Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe, deo novca će ostati i za akcije saveza - objasnio je Jelenić.

Viktor Jelenić

Viktor Jelenić; Foto: MN Press

Drugim rečima, ono što je država, kroz Ministarstvo omladine i sporta, izdvajala za savez, to je sada država, kroz Vaterpolo savez, za klubove.

Podsetimo, na inicijativu predsednika Vučića, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata Vlada Srbije pomogla je da se savez reši velikog duga.

- Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog, ali i prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću - naglasio je Viktor Jelenić, koji je otkrio i da je dobijena podrška o izgradnji novog bazena.

- I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat, prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu, ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da savez podržava mere grada prema SC "Milan Gale Muškatirović" jer je u interesu i građana i sportista - zaključio je Jelenić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Dragan

    Od kad su ovi na vlasti, srpski klubovi su doziveli takvu katastrofu da to postaje takva sramota za citav nas sport, ne postoji nijedan vaterpolo klub u zemlji koji u nekim evropskim okvirima moze nesto da uradi, zemlja nam nema ni deset normalnih bazena, a ovi kao obecavaju bazene, pomoc klubovima, a sve se desava obrnuto.

  • Sloba

    Ako taj novi nazen budu gradili kao sto su gradili i autoputeve, nece valjati.

  • Pavle Zemun

    Vlast u Zemunu je jos 2013. najavila izgradnju novog bazena u ovoj opstini i nisu se pomerili sa mrtve tacke, ostade nam nas Pinki kao jedini bazen.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima