≫ 

Srpski kajakaš osvojio srebro na SP: Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju bogatija za Stefanovića

Zlato je za 0.18 izmaklo srpskom sportisti

  • 3
Strahinja Stefanović Foto: Nina Jelenc/Kajakaški savez Srbije

 Srpski kajakaš Strahinja Stefanović osvojio je danas srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Segedinu, a ujedno obezbedio i vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Stefanović je u finalu jednoseda na 200 metara, u veoma uzbudljivoj trci u kojoj je o konačnom plasmanu morao da odluči foto finiš, ostvario vreme 35.04 sekunde, samo 0.18 stotinki sporije od olimpijskog šampiona, Britanca Lijama Hita.

Bronzana medalja pripala je Špancu Karlosu Garoteu.

Ministar Vanja Udovičić uputio je čestitku kajakašu Strahinji Sefanoviću za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Segedinu.

- Čestitam našem Strahinji Stefanoviću na osvojenoj srebrnoj medalji na Svetskom prvenstvu u Segedinu, čime je još jednom pokazao da je srpski kajak u svetskom vrhu! Siguran sam da je ovaj veliki uspeh podstrek i motiv Strahinji, ali i za sve naše reprezentativce, i za olimpijska odličja! Takođe, čestitam celom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije. Svaka čast - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA