≫ 

Šah je deci najbolji drug, Batajnica zna zašto (FOTO)

Održan osmi po redu memorijal "Branko Bogovac"- najbolji do sada!

  • 0
Sahist, memorijalni sah turnir, Branko Bogovac Foto: Telegraf

Proteklog vikenda u Batajnici održan je 8. pozivni memorijalni šah turnir mladih "Branko Bogovac" uz dosad najveći broj učesnika (107), kako iz zemlje, tako iz inostranstva čime je lestvica organizacije i renomea turnira podignuta na viši, međunarodni nivo.

Dečiji žagor je poslednjih dana avgusta i ove godine obojio još jedno sunčano jutro u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, koji je sada već tradicionalno, jednom godišnje, postalo okupljalište malih šahovskih majstora čiji je takmičarski entuzijazam, njihova tako ljupka usredsređenost, bio onaj najjači, najupečatljivi utisak za sve one koji su pratili misaone borbe ovih "malih ljudi".

Da je memorijal "Branko Bogovac" za samo nekoliko godina postojanja dospeo na dobar glas svedoči i zanimljiva priča vezana za neke od najmlađih takmičara iz inostranstva.

- Rusi, porodica, bili su u obilasku Beograda, čuli su za naš turnir, raspitali se i prijavili svoje klince - otkrio nam je zanimljiv detalj jedan od organizatora turnira Miloš Peović iz šahovskog kluba "Gliga", nekadašnji đak čoveka čije ime nosi ovaj turnir.

I baš ti Rusi, klinci, imali su i šta da pokažu - Adrian i Timur Afanasijev zauzeli su drugo i treće mesto u konkurenciji najmlađih dečaka, pobrali velike simpatije vršnjaka, roditelja i organizatora ovog zaista sjajnog turnira koji se u poslednje dve-tri godine, uz stalno povećanje broja takmičara i sve kvalitetniju organizaciju, profilisao kao jedan od najboljih u Srbiji na nivou osnovnoškolskog uzrasta.

Do narednog viđenja mali šampioni i oni koji to ovog puta nisu bili, sasvim sigurno imaće o čemu da pričaju, da se podiče, roditeljima na ponos.

Foto: Šah klub Gliga

Rezultati VIII pozivnog turnira "Branko Bogovac" 

Stariji dečaci

1. Luka Ristić (Beograd)

2. Aleksa Petrović (Beograd)

3. Lazar Koscal (Novi Beograd)

Mlađi dečaci

1. Marko Milanović (Pančevo)

2. Nikola Leskovac (Novi Sad)

3. Boris Rajlić (Beograd)

Najmlađi dečaci

1. Novak Dumbelović (Mirijevo)

2. Timur Afanasijev (Rusija)

3. Petar Ćosić (Pančevo)

Sahist, memorijalni sah turnir, Branko Bogovac Šahovsko borilište za male genijalce Foto: Telegraf

Starije devojčice

1. Milana Babić (Teslić)

2. Marijana Bilić

3. Emilija Lazovič (Beograd)

Mlađe devojčice

1. Vera Vujović (Mirijevo)

2. Tamara Janković (Beograd)

3. Selena Mihailović (Zemun)

udarna četvorka u organizaciji turnira: Miloš Peović (prvi sleva), Ana Džambašević (ćerka Branka Bogovca )Foto: Telegraf.rs

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA