≫ 

Vest koja je potresla Španiju i Nadala: Nestala španska šampionka pronađena mrtva!

Tužan dan za španski sport

  • 0
Blanka Fernández Očoa, prva španjolka sa medaljom na Zimskim Olimpijskim igrama - 1992 Foto: Guliver/Getty Images/Bob Martin

Prva osvajačica medalje za Španiju na Zimskim Olimpijskim igrama, Blanka Fernandez Očoa, pronađena je mrtva nakon višednevne potrage. Cela Španija je potresena ovom vešću, a svoje emocije za publikom podelio je i najbolji španski teniser Rafael Nadal.

Nekadašnja španska skijašica nestala je 23. avgusta. Kuću je napustila bez mobilnog telefona, a nakon toga nije koristila kreditne kartice.

Poslednji put je bila viđena u crnom Mercedesu, koji je pronađen u gradu blizu Madrida.

Telo bivše španske alpske skijašice Blanke Fernandez Očoa pronađeno je nakon višednevne potrage u kojima je učestvovalo stotine policajaca i dobrovoljaca. Telo je pronašao pas tragač u sredu.

Osvajačica bronzane medalje sa ZOI 1992, pronađena je u planinskom području blizu Madrida.

Vlasti sada istražuju uzrok njene smrti.

Potraga za Blankom Fernandes Očoa u šumi nedaleko od Madrida, pas tragač Foto: Guliver/Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez

Fernandez je prva Španjolka koja je osvojila medalju na Zimskim olimpijskim igrama osvojivši bronzu u francuskom Albertvileu 1992.

- Ovo je vrlo tužan dan za španski sport - rekla je Maria Hose Rienda, španska državna sekretarka za sport.

Blanka Fernandez Očoa rođena je u Madridu 1963. godine, i bila je učesnik četiri zimskih olimpijskih igara između 1980. i 1992. godine.

U intervjuu 2014. Fernandez je rekla da joj je skijanje postalo "opsesija", ali je priznala da je više volela da igra golf od odlaska u penziju.

Bila je jedna od pet braće-sestara koji su se na Zimskim olimpijskim igrama takmičili za špansku skijašku reprezentaciju.

Njen brat Francisko Fernandez Očoa bio je prvi Španac koji je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama 1972. godine u Saporo u Japanu.

Nakon objave o smrti na društvenim mrežama oglasio se i jedan od najboljih španskih sportista Rafael Nadal.

-Tužna zbog vesti o smrti važnog sportiste u istoriji španskog sporta. Pionirka u našoj zemlji u svom sportu. Mnogo podrške i snage potrebno je njenoj ćerki i porodici u ovim tužnim i teškim vremenima. Počivaj u miru, Blanka Fernandez-Očoa.

VIDEO: Pronađeno telo Britanke koja je nestala u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA