≫ 

Lekleru pol u Monci, frka i izletanje Raikonena, Hamilton drugi! (FOTO)

Sve je spremno za trku na jednoj od najpoznatijih svetskih trkačkih staza

  • 1
APTOPIX Italy F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija Šarl Lekler četvrti put u karijeri startovaće sa pol pozicije u šampionatu Formule 1.

On je imao najbolje vreme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije na čuvenoj stazi u Monci, ispred tandema Mercedesa Luis Hamilton - Valteri Botas.

Italy F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Lekler je ispred prvog pratioca bio na samo 0,039 sekundi, a svoj najbrži kruz od 1:19.307 je izvozio u ranoj fazi kvalifikacija.

Tokom kvalifikacija je došlo i do incidenta u kom je učestvovao Kimi Raikonen. On je u krivini "Parabolika" izleteo sa staze, a na stazi se našla crvena zastavica.

Lekler i Sainc su potom kasnili da se uključe za brzi krug, a pre toga se trkalo nekoliko vozača, zbog čega je poslednji krug pod istragom, a vozačima je na kraju ponestalo vremena da ugroze Leklera.

Iza njih redom kreću Ferarijev Sebastijan Fetel, dvojac Renoa Danijel Rikardo i Niko Halkenberg, Karlos Sainc iz Meklarena. U drugom incidentu tokom kvalifikacija je učestvovao i Serhio Perez.

Kvalifikacije još nisu završili ni Roman Grožan, Robert Kubica i Džordž Rasel. Ferstapen nije ni pokušavao da izađe na stazu pošto će svakako startovati poslednji zbog jedne od pređašnjih kazni.

Hamilton i dalje ima veliku prednost u generalnom plasmanu sa 268 bodova, Botas ima 203, a Ferstapen iz Red Bula 181. Trka na stazi Monca vozi se u nedelju od 15.10.

VIDEO - Kimi Raikonen sa naslednikom na kartingu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA