≫ 

Lukav i genijalan potez kojim je Terzić poremetio Turkinje u petom setu (VIDEO)

Taktički potez koji je maksimalno upalio

  • 6
Foto: CEV.eu

Selektor Srbije Zoran Terzić direktno se uključio u igru i svojim taktičkim potezom poremetio ritam Turske na početku petog seta, te tako postao jedan od ključeva pobede naših odbojkašica na prvenstvu Evrope u Ankari.

Srbija je pobedila Tursku u nikad napetijem ženskom finalu kontinentalnog šampionata sa 3-2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25 i 1513). Turska je četvrti set rešila u svoju korist i imala psihičku prednost u petom setu.

Ebrar Karakurt je kupila sve u polju, a kada je stala na servis Turkinje su povele 7:4. Karakurt je moćno servirala, na mreži je loš prijem sačekala Merjem Boz i samo spustila loptu u polje Srpkinja.

U tom trenutku je Terzić zatražio video proveru tvrdeći da se Boz upecala u mrežu. Mada je odbojkaški "VAR" pokazao da se to nije desilo, srpski selektor je zapitao sudije zašto se nije gledao snimak iz drugog ugla da bi se bolje videlo je li Boz kačila mrežu.

To je bilo dovoljno da se Karakurt poremeti koncentracija. Ebrar je promašila, a Srbija je nakon toga zaigrala malo bolje i izjednačila 9:9, a onda i povela 11:9. U napetoj završnici su nove-stare šampionke Evrope bile pribranije i uspele da odbrane trofej osvojen pre dve godine u Azerbejdžanu.

VIDEO - Grmi "Bože pravde" usred Turske: Zlato oko vrata za srpske heroine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. septembar 2019 | 22:27

    Ubacio je mirkovic na mrezu, mina popovic otkrovenje...tako da svaki potez je pun pogodak! To je rezultat 17ogodisnjeg boravka na klupi I manjak onih pametnih koji sve znaju!

  • 👤

    8. septembar 2019 | 22:16

    Доктор.....

  • Vlada

    8. septembar 2019 | 22:16

    Jos jednom se ukljucio Terzic kada je uveo u igru onu igracicu koja jos nije igrala veceras a gubili smo cini mi se 11-10..svaka mu cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA