≫ 

Srbija neporažena ide u osminu finala: Plavi rutinski sa Austrijom pred duel sa Česima!

Srpski odbojkaši pet od pet u grupi

  • 1
Foto: CEV.eu

Odbojkaši Srbije overili su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u odbojci kao neporaženi u grupi pobedom nad Austrijom u petom i poslednjem meču grupe 3-0 (25:16, 25:22, 25:19).

Srbija je delovala veoma sigurno i dobro tokom celog meča pa Austrijanci koji nisu do sada imali nijednu pobedu, bez ijedne su i završili Evrovolej u četiri zemlje (Holandija, Belgija, Slovenija, Francuska).

Svi parovi nokaut faze, Foto: Wikipedia printscreen

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Dražen Luburić sa 18 poena, dok je u timu Austrije Tomas Zas imao 20.

Srbija se još ranije, pobedama nad Španijom i Belgijom plasirala u osminu finala gde se ukršta sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe D, što je posle grupne faze reprezentacija Češke.

Foto: CEV.eu

Naši reprezentativci su dobro servirali, pomerali prijem rivala, a onda koristili to da se dobro nameštaju u odbrani i blokiraju ili "upijaju" napade za kontre.

Razlika je počela da se pravi već od starta meča kada su razigrani bili Marko Ivović i Nikola Jovović, a Srbija je nošena njima dvojicom u prvom setu stigla od 3:3 do 10:5.

Foto: CEV.eu

Prednost je tokom seta rasla kada je počeo da napada i Petar Krsmanović, pa su "Plavi" stigli i do deset poena prednosti i posle 19:9 bilo je jasno ko osvaja prvi set.

Austrijanci su u drugom setu uspeli da povedu od starta i stignu do 8:4, ali su naši odbojkaši izjednačili preko Dražena Luburića na 11:11 i od tada p0čeli da preuzimaju kontrolu nad rezultatom.

Foto: CEV.eu

Njihovi protivnici su se držali do pred kraj drugog dela igre kada su Lazar Ćirović i Luburić vezali dva poena za nedostižnih 21:17.

Austrija je bila konkurentna tokom trećeg seta samo do sredine. Igralo se poen za poen do 16:16 kada Srbija pravi odlučujuću razliku i pobeđuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario

    19. septembar 2019 | 22:08

    Bravo momci!!! Treba ulagati u odbojku, a fudbalere ostaviti na hlebu i vodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA