≫ 

Kakav derbi, strašan derbi: Vaterpolo klasik Zvezde i Partizana završen bez pobednika

Bilo je drame u sudaru "večitih" na startu Regionalne Lige

  • 8

Vaterpolisti Zvezde i Partizana odigrali su nerešeno 10:10 (3:4, 3:0, 2:1, 2:5) u prvom kolu Regionalne lige, uz dramatičan finiš koji je malo ko mogao da nasluti nakon vođstva crno-belih 9:5 početkom poslednjeg perioda.

Nikola Radonjić je bio strelac za pomenuti rezultatski beg Partizana na četiri gola, bio je to vrhunac naleta crno-belih koji je krenuo na prelazu iz druge u treću deonicu serijom 4:0.

Delovalo je da Partizan drži sve konce igre u svojim rukama, a onda je usledio neshvatljiv pad i sjajna serija tima Igora Milanovića.

Serijom 3:0 Zvezda je vratila potpunu neizvesnost (9:8), Marko Janković je tada pogodio u kontri preko golmana rivala, i drama je mogla da se nasluti.

Partizanov odgovor nakon golgeterskog posta i krize, stigao je sa peterca preko Aleksandra Radulovića, ali ono najzanimljivije tek je usledilo, na radost ljubitelja dobrog vaterpola.

Nikola Radonjić, vaterpolo Partizan Zvezda Foto: MN Press

Crno-beli do kraja nisu uspeli da postignu nijedan gol, za razliku od Zvezde koaj je uporno tražila egal, čak mogla i do pobede u psolednjim trenucima.

Pre toga, Šulc je krunisao golom mini-seriju od 2:0, za egal 10:10, na drugoj strani tada već dobro uzdrmani vaterpolisti Partizana nisu našli rešenje u napadu, a crveno-beli imali priliku za veleobrt, i to sa igračem više.

Istina, u tom poslednjem napadu Zvezde, crno-beli su imali dvojicu isključenih, a Šulc je bio van akcije zbog koškanja. Ipak, brojčanu prednost nisu iskoristili gosti, pa je Partizan imao poslednji napad dvadesetak sekundi pre kraja.

Ipak, odbrana crveno-belih je bila na visini zadatka, pa je po bod otišao jednima i drugima nakon zaista sjajnog meča i triler završnice.

Marko Radović je sa četiri gola bio najefikasniji igrač u Crvenoj zvezdi, dok je Janković stao na dva. Na drugoj strani Aleksandar Radanović i kapiten Nikola Radonjić po tri puta su stresli mrežu crveno-belih, a Nikola Radulović je postigao dva gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonvivan

    20. septembar 2019 | 22:06

    Za ovakav partizan je bolje da navijaju protivnički navijači jer on ne sme da pobedi veliku Crvenu zvezdu na čelu sa Igorom Milanovićem.

  • Matador

    20. septembar 2019 | 22:57

    Klasik?! Hahaha

  • Soda

    21. septembar 2019 | 11:24

    Sport koji se samu u bivsoj Jugoslaviji jos nesto igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA