≫ 

Spavao je na klupi, jeo na ulici i sanjao uspeh: Najromantičnija NFL priča, ipak je imala tužan kraj

Pristao je da postane beskućnik i trenira na ulici, samo da bi se bavio sportom koji ga ispunjava

  • 2
Damon Sheehy-Guiseppi Foto-montaža: Shutterstock, Profimedia/Zuma Press

Dvadesetčetvorogodišnji NFL igrač Dejmon Sihi-Đuzepi prošao je trnovit put kako bi došao do "zvezda", i potom se vratio odakle je i došao, jer je na svojoj koži osetio svu surovost profesionalnog bavljenja sportom. 

Fudbaler koji je tokom 2017. ostao nedraftovan i nije imao klub, došao je na letnju ligu u Majami, i to, u Klivlend Braunse, kako bi sa ostalim sportistima pokušao da se izbori za ugovor koji će mu promeniti život i karijeru. Tako je siromašnog "risivera", koji jedva da je imao za hranu, jer za hotel nije, čekalo desetak dana dokazivanja, a krenulo je više nego dobro.

Već u prvom meču predsezone uspeo je protiv Vašington Redskinsa da pretrči 86 jardi i postigne tačdaun koji mu je dao nadu da može do ugovora. Navijači, publika, Dejmon, svi su bili oduševljeni.

Posle uvodnog uspeha, privukao je veliku pažnju medija i navijča koje je momentalno zavoleo.

- Osetio sam tu ljubav. Nisam mogao da udahnem priklješten ispod mojih saigrača koji su se bacili na mene. Bilo je sve kao blagoslov - kratko je prokomentarisao za američke medije.

Tako je sportista koji nije uspeo da upiše koledž u Finiksu, kao ni u drugim školama Prve divizije pokazao da je spreman na sve. Na probu u Klivlend je došao tako što je čelnike slagao da dolazi po preporuci potpredsednika Braunsa Alonza Hejsmita. U klubu su uhvatili njegovu "malu laž", ali nisu na nju obraćali pažnju, već su mu, zbog njegove brzine, koju su odmah primetili, dopustili da proba.

Damon Sheehy-Guiseppi Foto: Profimedia/Zuma Press

Pored svega, novac koji je imao kod sebe, potrošio je ranije nego što je planirao tako da je spavao na ulici, gde je i trenirao. U potencijalno novi klub nije stigao sa mnogo novca, jer je, primera radi, avionsku kartu do Majamija kupio od novca koji mu je platila mama.

- Nisam mogao da budem srećniji. Spavao sam na plaži, na klupi. Nisam bio uznemiren. Bio sam srećan, jer sam dobio šansu za ono što sam oduvek želeo. Bio sam blagosloven zbog toga. Nikada nisam razmišljao o tome gde spavam, već o šansi koju imam u svojim rukama baš sada i koju želim da iskoristim. 

Dejmon se pored svih pehova trudio u svakom momentu. Tako je jeo jednom ili dva puta u toku dana, i to, tako što su mu majka i prijatelji iz rodnog grada poručivali hranu preko interneta. Takođe, trenirao je na ulicama Majamija, i to noću. Dosetio se da je taj prostor idealan za trening, pa mu je prijatelj dodavao loptu, on je trčao i koristio svetlost ulične rasvete.

Postao je beskućnik koji je sanjao svoj san, dokazivao se u klubu u kom je ugovor garantovao slavu i milione za ono čime voli da se bavi, dok je sa druge strane telefon punio u kafićima širom grada, jer prenoćište nije imao.

Ipak, i pored svega, odricanja, truda, i sna koji je imao, Klivlend Braunsima sve što je prikazao nije bilo dovoljno. Dejmon Sihi-Đuzepi nije uspeo da uđe u tim od 53 igrača. Sada mu samo ostaje da se nada da će mu neki drugi tim omogućiti da još jednom pokuša da ostvari san zbog kojeg je pristao da živi na ulici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KO ZNA ZNA

    21. septembar 2019 | 16:12

    sheehy = sihi

  • Dacha

    21. septembar 2019 | 23:28

    A da proba regularno da se zaposli negde i da radi 8 sati dnevno??? A da tu nema miliona,nista neka i dalje bude beskucnik i neka mu mama sprema obrok i komsije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA