Ženski tim Srbije prvak Evrope u para stonom tenisu

Drugo mesto zauzela je Švedska, a treće Velika Britanija

  • 3

Ženski tim Srbije u para stonom tenisu osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Helsinborgu, u Švedskoj.

Ekipa u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Sanja Mijatović ostvarila je sve četiri pobede, nad Nemačkom (2:0), Rusijom (2:1), Velikom Britanijom (2:0) i Švedskom (2:1) u klasi 4 i 5.

Prethodno su Srbiji medalje doneli još Mitar Palikuća (srebro), Nada Matić (srebro), Ana Prvulović (srebro) i Borislava Perić-Ranković (zlato).

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je danas parastonoteniserima Srbije u klasi T1-2 - Goranu Perliću, Borisu Stojiljkoviću i Vladanu Petkoviću, osvajanje srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji na Evrpskom prvenstvu u švedskom gradu Helsingborgu.

- To što vi činite za Srbiju na međunarodnim takmičenjima je svaki put vredno divljenja! Vaš timski duh, upornost i posvećenost su primer i motiv za sve! Bravo, Gorane, Borise i Vladane! Sve čestitke vama, vašem stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije - naveo je ministar Udovičić u čestitki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA