≫ 

Rukometašice Srbije počinju misiju Euro 2020!

Meč između Srbije i Švajcarske igra se u sredu od 18 sati, a posle Kraljeva reprezentaciju čeka put za slovački Hlohovec, gde će u nedelju od 17 sati igrati meč drugog kola u grupi sa selekcijom domaćina

  • 0

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u novobeogradskom hotelu "IN" odakle je krenula u Kraljevo, gde će u sredu odigrati prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 sa selekcijom Švajcarske.

Selektor Ljubomir Obradović rekao je da njegov tim u svaki meč u novom ciklusu mora da uđe ozbiljno.

- Ne precenjujemo, niti potcenjujemo bilo koga. Sa Švajcarskom smo igrali u Španiji u EHF nedelji u martu. Dobili smo materijal i od Slovakinja koje su igrale sa Crnom Gorom. One su mala nepoznanica, ali je Siniša Đukić nabavio dosta materijala koji ćemo analizirati.

- Moramo da pobedimo, s obzirom da nas u martu čeka Rusija u dve utakmice. Ove utakmice ce nam poslužiti i kao priprema za nastupajuće Svetsko prvenstvo. Pripreme pocinjemo 17, 18. novembra, a vec 20. putujemo za Koreju gde ćemo imati jedine provere pred start - rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Germany Handball Women's Worlds

Foto: Tanjug/Ap

Iskusna Dragana Cvijić oporavlja se od povrede, ali će ove nedelje biti deo tima.

- Oporavila sam se, ulazimo u rukometni proces. Radila sam sve van duela, probala da odigram meč za klub. Drago mi je da sam tu, dogovoriću se sa selektorom kakav ću ritam imati ovih sedam dana i nadam se pomoci koliko mogu i u ovakvom stanju - rekla je Cvijić.

Pivotmen srpske selekcije istakla je i da će rivali biti motivisani protiv Srbije.

- Protivnice će biti motivisane protiv nas, ali mi to bi trebalo da dobijemo, jer smo favoriti. Da osvojimo četiri boda i sačekamo Rusiju u martu. Daleko je to, vidite šta se dešava, svaki dan se neko povredi. Biće ovo duga sezona, samo sada kada pomislim da se borimo i za olimpijske kvalifikacije i za Tokio, biće to hiljadu utakmica ako uspemo u tome. Idemo korak po korak", zaključila je Cvijić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA