Peruničić okupio rukometaše: Protiv Austrije i Slovenije takmičarski mečevi!

Srpski rukometaši igraju dva prijateljska meča

  • 0

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, pred pripremne mečeve sa Slovenijom i Austrijom, rekao je da će ti susreti za njegov tim biti takmičarski, a ne prijateljski.

Srbija će u okviru EHF nedelje odigrati dva kontrolna meča, sa Austrijom 25. oktobra u Gracu i sa Slovenijom u Mariboru dva dana kasnije.

- Jako mi je bitno da igrači dolaze raspoloženi s obzirom na broj utakmica i opterećenje koje imaju u klubovima. Bitno mi je da ih rasteretimo i da ne vršimo dodatni pritisak, već da razmišljamo o stvarima koje želimo vezane za reprezentaciju. Za ovih godinu dana, nažalost, ni jednom nismo bili kompletni. Jako bitno je da se oseća energija koju donose i želja da napredujemo - rekao je Peruničić na konferenciji za medije.

Rukomet Srbija - Hrvatska,  rukometna reprezentacija Srbije

Foto: Marko Jovanović

On je dodao da ekipi nedostaje uigranost i da imaju manjak treninga.

- Koristimo svaku priliku da razgovaramo o svemu i mimo treninga. To je veoma bitno. Sinoć smo već gledali protivnike koji nas čekaju na EP i tek ćemo gledati. Polako se uvodimo, ali bez potenciranja na stvarima koje bi u ovom trenutku mogle da budu suvišne".

Peruničić je posle četiri meseca okupio reprezentaciju, a kao najvažnije apostrofirao je da je bitno da svi dođu zdravi.

- Shodno situaciji i velikom broju malera, samo molim Boga da dođu zdravi. To mi je najbitnije. Prošle godine sam predugo držao veliki broj igrača na okupu pred takmičenje, ali je postojala nedoumica, jer je razlika između njih jako mala. To se ove godine neće desiti. Igrači koji odu na turnir Zlatne lige u Francusku biće i učesnici EP - rekao je selektor.

Rukomet Srbija - Hrvatska,  rukometna reprezentacija Srbije

Foto: Marko Jovanović

Osvrnuo se na mečeve u Gracu i Mariboru, koji će biti poslednje provere pred početak završnih priprema za Evropsko prvenstvo 2020, koje će se od 9. januara sledeće godine održavati u tri zemlje, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Srbija će Gracu nastupati u grupi sa selekcijama Crne Gore, Belorusije i Hrvatske.

- Želim i pripremne utakmice da igramo protiv najboljih, to ću forsirati dok god sam u reprezentaciji. To je jedini pravi način da napredujemo i shodno protivniku vidimo šta nam još treba da dođemo do tog nivoa. Za nas će biti takmičarske, a ne prijateljske utakmice u Gracu i Mariboru. Više ćemo raditi na taktici i napadu, manje na odbrani. Fali uigranost, još neke stvari da popravim. To je jedina promena, malo opuštenih treninga, jer im to svakako treba u ovom trenutku - zaključio je Peruničić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA