≫ 

Viktor Nemeš osvojio medalju za Srbiju na svetskim vojnim igrama u Kini!

Osim Nemeša do medalje je došla i strelkinja Sanja Vukašinović

  • 1

Reprezentativci Vojske Srbije Sanja Vukašinović i Viktor Nemeš osvojili su bronzane medalje za Srbiju na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini.

Sanja Vukašinović treća je u gađanju iz malokalibarske puške disciplina trostav, a Viktor Nemeš je treći u rvanju grčko-rimskim stilom do 77 kilograma, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitku Sanji Vukašinović i Viktoru Nemešu povodom osvajanja bronzanih medalja u Kini uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Posle svečanosti uručenja medalja Sanja Vukašinović izjavila je da je ovo njena prva velika medalja.

- Ove godine ušla sam u dosta velikih finala, na velikim svetskim takmičenjima. Srećna sam što sam na ovako prestižnom takmičenju, sa zaista jakom konkurencijom, uspela da se plasiram među prve tri i uzmem svoju prvu veliku medalju, bronzu -, rekla je Vukašinović koja je već ostvarila normu za naredne Olimpijske igre.

Sanja Vukašinović Foto: SSS

Vojna streljačka ekipa okončala je svoj nastup na svetskim vojnim igrama rezultatima koji su očekivani.

Naravno da nas je najviše obradovala Sanja Vukašinović koja je osvojila treće mesto u gađanju malokalibarskom puškom, ocenio je vođa ekipe Vojske Srbije u streljaštvu poručnik Petar Nikolić.

Istakao je da o konkurenciji u streljaštvu najbolje govori podatak da je pobednica današnjeg takmičenja, Ruskinja Julija Žukova, izjednačila svetski rekord i postavila novi rekord vojnih igara u ovoj disciplini.

Viktor Nemeš danas je ponovio uspeh svog brata blizanca Matea i osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma.

- Došli smo, uzeli medalje, Mate je juče probio led, nastavljamo dalje - kratko je rekao Viktor posle uručenja medalje.

Takmičenja na 7. CISM svetskim vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu nastavljaju se do nedelje, kada će Igre biti svečano zatvorene. Takmičari Vojske Srbije završili su nadmetanja u boksu, džudou, rvanju, streljaštvu i plivanju, a do nedelje znaće se konačni rezultati reprezentativaca Vojske Srbije i u disciplinama tekvondo, atletika, orijentiring, padobranstvo i triatlonu.

Video: Srpsko-ruska taktička vežba Slovenski štit 2019

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA