≫ 

Kad god sam se takmičio uvek je neko bio dopingovan: Legendarni američki plivač otkriva mračne tajne

Majkl Felps se sada zalaže za promenu pravila u dopingu, dok to nikada nije pominjao kada se takmičio

  • 4

Majkl Felps, najveći plivač Amerike, a možda i sveta svih vremena govorio je o dopingu u plivanju, doduše tek tri godine nakon što se povukao iz ovog sporta.

On je, u intervjuu za CNN, istakao da misli da nikada nije bio deo trke "u kojoj su svi takmičari bili 'čisti'", aludirajući na to da je barem neko od protivnika u svakoj pojedinačnoj trci bio dopingovan.

- Stvari moraju da se promene. Ako samo jedanput budete pozitivni na neku supstancu ne bi smelo da vam se dozvoli da se ikada ponovo takmičite - rekao je Felps koji je osvojio 23 zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje u karijeri.

Milorad Čavić, Majkl Felps Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

Felps je karijeru prvi put završio 2012. u Londonu, ali se četiri godine kasnije vratio u Riju osvojivši četiri zlatne i jednu srebrnu medalje pre nego što se ponovo povukao.

Podsetimo, Felps je 2017. godine ušao u raspravu sa proslavljenim srpskim plivačem Miloradom Čavićem, kada je prvi put progovorio o potrebni za reformama u svetu anti-doping kontrole u plivanju, što je praktično samo ponovio u novom intervjuu ove godine.

Čavić je tada rekao da Amerikanac"traži reformu doping kontrole tek sad kada se povukao", pa mu je američki plivač ubrzo odgovorio "da može da vidi sve rezultate njegovih testova".

Felps nikada nije pao na doping testu, a 2008. godine je navodno pristao da bude testiran iako je toga oslobođen po pravilima Olimpijskog komiteta SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA