≫ 

Hamilton kao Fergi i Mari postaje vitez: Ser Luis plaća poreze i iz Monaka, donira, pobeđuje...

Britanskog šampiona verovatno očekuje velika počast, a kada se pogledaju epiteti koje su mu Englezi "nalepili" postaje jasno i zašto

  • 0
Formula 1, Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP

Kao onaj koju su dobili Aleks Ferguson, Mo Farah i Endi Mari, tako će i Luis Hamilton će po svemu sudeći na novogodišnjoj svečanosti dobiti prefiks "Ser" ispred svog imena i postati vitez.

Hamilton je nedavno po šesti put postao šampion Formule 1, u ovom takmičenju je prvi put postao prvak još pre 11 godina pa je tokom perioda između 2008. i danas 87 pobeda i 83 pol pozicije govorilo za sebe.

Uz to se u prilog Hamiltonu govori da je prvi tamnoputi šampion u najbržem cirkusu na svetu, da nije uvek vozio najbrži bolid, te da uprkos tome što živi u Monaku, pripada grupi od 5.000 ljudi koji plaćaju najveće poreze Velikoj Britaniji.

Hamilton se navodi i kao jedan od stalnih donatora i učesnika u dobrotvornim akcijama koji u ove svrhe donira milione funti.

Zbog svega navedenog su čelni čovek britanskog moto-sporta Dejvid Ričards i Lord Hejn, nekadašnji član kabineta Laburista pisali premijeru Borisu Džonsonu da Hamilton dobije počasno priznanje.

Poredeći 34-godišnjeg Luisa sa Farahom, Britanci pišu da Mo nije postavljao svetske rekorde iako je osvajao medalje, dok je Endi Mari tek kratko bio na mestu broj 1 svetske ATP liste, mada je osvojio tri Grend slem titule.

Video: Ima tek četiri godine, a vozi kao Hamilton: Da li biste smeli ovom klincu da izađete na crtu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA