≫ 

Kup je opet Zvezdin: Vaterpolistikinje sedmi put zaredom osvojile trofej

Završile posao za tri četvrtine

  • 8
Foto: VSS

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobednice su Kupa Srbije, pošto su u finalu bile bolje od ekipe Palilule sa 9:7 (2:0, 2:1, 5:1, 0:5).

Crveno-bele su potpuno nadigrale Palilulu odbranom u prve tri četvrtine, ali i zahvaljujući golmanki Vanji Lazić koja je za 24 minuta primila samo dva gola.

Za to vreme Zvezda je već stvorila kapital od devet pogodaka, pa ni "revolveraška" poslednja deonica Palilule nije pomogla da se promeni ishod. U završnih osam minuta su šansu u timu Zvezde dobile i mlađe igračice, pa je Palilula sa 5:0  tom delu ublažila poraz.

- Odlično smo odigrale u odbrani. Dosta smo gledali snimke utakmica i znale smo šta treba da radimo. Na kraju sam dala šansu i mlađim igračicama pa je razlika smanjena. Napad je mogao da bude bolji i radićemo još više na tome - rekla je Dragana Ivković, trener Crvene zvezde.

Miloš Janković, njen kolega sa klupe poraženog tima nije bio zadovoljan jer je ključni meč sezone pripao Zvezdi, iako je Palilula već pokazivala da može da trijumfuje.

- Kao i prošle godine nismo izdržali pritisak posle dve dobijene utakmice protiv Zvezde. Sve je bilo rešeno u prvoj četvrtini. U poslednjoj smo pokazali da možemo sa njima da igramo i to treba da nam bude reper. Zvezda je igrala odlično, agresivno baš onako kako smo mi želeli da igramo - istakao je Janković.

Video: Novi trener vaterpolista Crvene zvezde je Igor Milanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA