≫ 

Milijarder i teški seksualni zavisnik: Od male saobraćajke do velikog skandala i gašenja mega zvezde

Vudsov kolega Rori Mekilroj je o Tajgeru rekao da je za deset godina više napredovao kao osoba. Kao golfer je već doživeo vrhunac...

  • 6
1142670334

Foto: Guliver / Getty images / Kevin C. Cox

Pre tačno deset godina jedna od najuticajnijih ličnosti u svetu sporta i jedan od najplaćenijih sportista na svetu Tajger Vuds postao je predmet nezamislivog skandala.

Tada je razotkriven niz njegovih afera i slika o Vudsu kao dragom i porodičnom čoveku koji je postao golferski milijarder se brzo urušila.

Brojni sponzori su počeli da okreću leđa kada je, posle jedne manje saobraćajne nesreće na Floridi otkriveno da je svoju suprugu Elin prevario sa više desetina žena, stiptizeta, prostitutki, čak i porno zvezda.

Sve je počelo kada je Elin na muževljevom telefonu videla poruke sa nepoznatog broja i ispostavilo se da je reč o Rejčel Učitel, hostesi jednog noćnog kluba.

Besna supruga ga je probudila, posle čega je Vuds izleteo napolje u svom SUV-u i slupao se u komšiluku. Za sve vreme pre razotkrivanja njegovih afera osvojio je 14 mejdžor turnira i bio na putu da postane najbolji golfer svih vremena.

1183686286

Foto: Guliver / Getty images / Chung Sung-Jun

Samo nekoliko dana ranije osvojio je australijski masters i inkasirao tri miliona dolara i bio je na sportskom vrhuncu. Bio je prvi sportski milijarder koji doduše i danas ima iza sebe oko 800 miliona dolara, ali je tada imao sliku kakvu do danas pokušava da vrati.

Pre deset godina, naznake problema javile su se već u Australiji kada je Učitel došla kod njega u hotel, a sve to ispratio jedan novinar iz Nešnel Enkvajerera.

U danima koji su usledili mediji su otkrili šta se sve dešavalo, "tikva je pukla", a Njujork post je čak 20 dana zaredom Vudsa stavljao na udarnim mestima u listu, čime je nadmašen čak i slučaj terorističkog napada 11. septembra.

1183054011

Foto: Guliver/ Getty images / Chung Sung-Jun

Odmah po izbijanju skandala, Vuds se oglasio saopštenjem tvrdeći da nije bio savršen, a 11. decembra 2009. godine objavio je da se povlači iz tenisa, da bi se posvetio radu na sebi i bio bolji muž, osoba i otac.

Od Elin se razveo naredne godine i taj razvod ga je koštao oko 100 miliona dolara, a javno se prvi put obratio tek februara 2010. godine kada je njegova majka sedela u prvom redu.

689757316

Foto: Guliver/ Getty images / Handout

Usledila je promenljiva forma i muke sa fizičkim stanjem, operacije, a za sve to vreme je povremeno vraćan na stub srama zbog velikog razočarenja koje je izazvao.

Usled svega se zbog lekova protiv bolova desilo i hapšenje kada je zaspao za volanom, a onda je 2018. godine počeo polako da se diže i vraća na put pobednika. Trijumfovao je u Ist Lejk golf klubu, a onda i ove godine u Augusti kada je osvojio 15. mejdžor, deset godina nakon prošlog i sa pune 43 godine.

1142673239

Foto: Guliver/ Getty images / David Cannon

Tada je znao da je stub srama zajedno sa devojkom Erikom Herman, svojom decom i majkom ostavio iza sebe i kompletirao krug iskupljenja za sve ono što je izazvalo neverstvo sa čak 121 različitom ženom.

Video: Preseksi golferka izvela sjajan udarac, ali niko nije gledao ka loptici

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA