≫ 

Prvi poraz srpskih rukometašica na SP: Cvijić i Liščević blistale, sa Holanđankama za drugo mesto

Sjajan otpor naših igraćica favorizovanoj norveškoj

  • 3
Dragana Tomašević Foto: MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Norveške rezultatom 28:25 (13:12) u 3. kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Naše devojke odigrale su odličan meč protiv prvog favorita grupe, bile su praktično u egalu do finiša, kada su Skandinavke napravile dva gola "viška", i održale razliku sa igračicom više posle isključenja našeg pivota Dragane Cvijić.

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, diskutabilan zbog toga što je sudija u toj situaciji mogla da svira i u korist našeg tima jer je Norvežanka povlačila za dres Cvijićevu pre pada. Odluka je bila na štetu Srbije, plus je naša najbolja igračica danas isključena na minut i po pre kraja, pri rezultatu 27:25.

U narednoj akciji Norvežanke su postigle gol sa igračicom više, kapitulirala je danas sjajna Dragana Tomašević koja je briljirala "na crti" sa tri odbranjena sedmerca.

Najefikasnije u našem timu bile su Cvijićeva sa šest golova, dok je Katarina Liščević postigla pet.

Dragana Cvijić Foto: MN Press

Odlično prvo poluvreme Srbije u kojem su potpuno iznenadile velesilu kakva je Norveška. Srpkinje su na momente imale i dva poena prednosti, ipak vicešampionke sveta su uspele da se saberu, preokrenu i na poluvreme odu sa samo jednim golom prednosti u odnosu na Srbiju.

Drugo poluvreme igralo se "gol za gol" sve do 40. minuta. Srbija je naročito dobra bila u napadu, pa je tako Željka Nikolić ponovo bila napogrešiva, kao i Dragana Cvijić. Nije Srbija previše grešila koliko su Norvežanke igrale savršeno. Dva vezana napada zaustavlja je golman SIlje Solberg pa su rivalke uspevale da se "odlepe" na dva gola prednosti. Selektor Obradović tražio je tajm-aut posle kojeg se ništa bitno nije promenilo. Srpkinje su igrale odlično, a pojedine promašene napade, pre svega zahvaljujući čuvarki mreže Solberg, sa druge strane su kažnjavale Norvežanke za odlazak na "+4".

Do kraja, uspele su naše rukometašice da priđu na svega dva gola zaostatka na dva minuta do kraja, a imale su i napad za -1,  Ipak, sudije su u već opisanoj situaciji procenile da je Dragana Cvijić simulirala faul, pa je lopta oduzeta i Norveška pobeđuje.

Bez obzira na poraz, Srbija je prikazala moderan i brz rukomet sa izgrađenim akcijama i dobrom odbranom. Za razliku od nekih ranijih izdanja, na ovom prvenstvu je vidljivo da Orlice znaju šta žele i imaju prepoznatljiv naćin igre koji je umalo iznenadio vicešampionke sveta.

Naredni meč naše devojke igraju u četvrtak od 10 sati po srednjeevropskom vremenu protiv Holandije.

Podsećamo, tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja.

Rezultati 3. kola

Holandija - Kuba 51:23 (22:11)

Slovenija - Angola 24:33 (12:16)

Norveška - Srbija 28:25 (13:12)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shone

    3. decembar 2019 | 15:44

    Sramota je za taj poslednji napad! Jasno se na snimku vidi da je bila prosto rvackim zahvatom oborena u 6 metara! Kasnije i odluka da se klupi da dva minuta zbog pitanja zbog cega dva minuta??!! Jos skandaloznije!!! Dokle ce vise da se izivljavaju nad nasim sportistima! Bravo za devojke koje izdrzavaju sve to! Mogu one daleko! Srecno!!!

  • Косингас

    3. decembar 2019 | 16:55

    Девојке су биле сјајне, али оно што су судиле две Немице, то нема нигде

  • To

    3. decembar 2019 | 15:47

    To su valjda muški orlovi ženskog pola, orlice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA