Srpska kapitenka se prekrstila pa poručila: Ovo sa Norveškom nije bila naša izgubljena utakmica!

Suzdržala se da ne kaže previše i umesto toga kanališe energiju za naredne mećeve

  • 3
Foto: Facebook / Rukometni savez Srbije

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Jelena Lavko razočarana je posle tesnog poraza od Norveške u trećem kolu grupe A Svetskog prvenstva za rukometašice, ali ne očajava uprkos svemu.

Srbija je izgubila 28:25, pa će se do kraja grupne faze boriti verovatno za drugo mesto u konkurenciji sa Slovenijom, Holandijom, Angolom i Kubom.

- Jeste, moglo je biti još bolje, ali ako ste svi gledali utakmicu kao što smo je mi videli i igrali, ja stvarno ne razumem zbog čega smo mi izgubili, jer ovo nije bila naša izgubljena utakmica nego od svih okolnosti izgubljena utakmica - rezignirana je Jelena posle meča.

Srbija je, istina, igrala odlično, Lavko je protivnicama dala tri gola, ali odmah posle meča nije mogla da sumira sve utiske poraza koji je došao i kao plod loše sreće.

Naime, na dva minuta do kraja, arbitri su svirali faul u napadu Dragani Cvijić, a onda je isključili. Sve to u trenutku kada je Norveška imala samo gol prednosti.

- Tako da stvarno ne mogu da komentarišem zdrave svesti. Težak je poraz, toliko smo se spremali za tu Norvešku, mi smo mala Srbija, tako da ne znam šta bih rekla, nemam neki veliki komentar. Toliko smo se borili, žao mi je što nismo ponovili ono iz Srbije ali opet kažem, mi smo mala Srbija, hvala svima što su nas gledali i bodrili. Mi ćemo se ovako i dalje bodriti jer hoćemo da idemo dalje, da budemo prvi u grupi. Daj Bože da neko i njih pobedi, jer nisu svemoguće - tvrdi Lavko.

Ona smatra da ovakav meč treba samo da služi kao reper za Holandiju i Sloveniju. Sa Holanđankama naše reprezentativke igraju u sredu od 10 sati.

- Ne treba sada da padnemo, ovo treba da nam bude vetar u leđa zato što... ako pogledamo prethodne utakmice Norveška je sa baš velikim razlikama pobeđivala sve utakmice do sada tako da mislim da smo podigli nivo rukometa i mentaliteta. Pokazali smo to i u ove dve prethodne utakmice. Samo tako treba da nastavimo i stvarno mislim da nas niko ne može da zaustavi - uverena je Lavko.

Video: Jelena Lavko će prvi put nositi kapitensku traku na velikom takmičenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jms

    3. decembar 2019 | 20:10

    Sudije su odlučile da pobedi Norveška.Nepravedno skroz.Devojke bile ste opako dobre! Zaslužile ste pobedu.

  • BG

    3. decembar 2019 | 18:44

    Glavu gore...

  • Asad

    3. decembar 2019 | 22:34

    Kad su nam nemci dobro cinili,ovog puta nemice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA