≫ 

Srpske rukometne lavice prošle u drugu fazu SP posle dramatične pobede nad Slovenkama!

Adrenalinski meč dobile naše devojke

  • 10
Srpske rukometašice Foto: Arena sport

Srpske rukometašice plasirale su se u drugu fazu svetskog prvenstva u Japanu posle dramatične utakmice sa Slovenijom koja je za naše devojke bila "biti ili ne biti" za prolaz u glavnu fazu šampionata.

Posle neverovatne borbe, naše devojke slavile su rezultatom 29:27, iako su meč krenule sa 0:5, a prvi gol dale tek posle osam i po minuta preko Kristine Liščević.

Upravo je Liščević bila jedna od najzaslužnijih za završni udarac rivalkama sa dva vezana gola u samom finišu, za 28:27 i 29:27, a taj prvi dala je u trenucima kada je naša selekcija imala dve igračice manje u polju.

Ali, lavice su naše devojke, baš u tim momentima Srpkinje su pokazale kakvo srce imaju. Odgovorile su brojčano jačim rivalkama atomskom energijom, imale na golu sjajnu Tomaševićevu, napred briljantne Lavko i Pop-Lazić, i "zatvorile" meč na najlepši mogući način.

Srpske rukometašice Foto: Arena sport

Pop-Lazić je bila naša najefikasnija igračica sa osam golova iz osam pokušaja, kapiten Lavko je dodala sedam, a junakinja Lišćević četiri, od čega dva presudna za trijumf.

Podsećamo, izabranice selektora Obradovića i remi je vodio u drugu fazu pošto su imale bolju gol-razliku od Slovenki, koje će u nastavku šampionata morati da se zadovolje razigravanjem za plasman od 13. mesta.

Naše devojke grupu A su završile na trećem mestu, iza Norveške i Holandije, a u drugoj fazi čekaju je rivalke iz grupe B Južna Koreja, Nemačka, Francuska ili Danska.

Sam meč bio je napet i prepun uzbuđenja, kakav se samo poželeti može za gledanje.

Slovenke su, rekosmo, povele 5:0, Srpkinje kao da su još bile u horor meču sa Holanđankama, taj košmar proganjao ih je skoro devet minuta, kada se prvi put zatresla mreža naših rivalki. Ipak, bio je to tek gol za "probijanje leda", tek tada je trebalo pronaći način da se minus dodatno istopi.

Sa atomskom energijom odigrale su naše devojke, razlika se "tanjila" iz minuta u minut, a konačno, posle nekoliko neiskorišćenih šansi, preuzele su Srpkinje vođstvo prvi put - 12:11.

Nastavak meča doneo još jači uragan Obradovićevih izabranica, ima le su i 15:12 na svom kontu, Pop-Lazić i Lavko su igrale simultanku sa rivalkama, ali Slovenke su imale jakog aduta u sjajnoj Ani Gros, koja je pogurala svoj tim do 20:20, a onda i do preokreta 23:20!

Zabrinjavajuće su u toj fazi delovale Srpkinje, Obradović je krizni trenutak presekao tajm-autom, podelio instrukcije devojkama, a one, po izlasku na teren, serijom 3:0 vratile egal i najavile dramatiču završnicu.

Na vrhuncu drame, pri vođstvu Srbije 27:25, Gros je pogodila pod faulom, sudije poslale na klupu drugu našu igračicu, a Slovenke su ubrzo pogodile za 27:27 minut i po pre kraja!

Srpkinje su bile skoro nokautirane, ali onda je Liščević lavljeg srca, nemajući kud i kome da doda, "izmislila" gol za novo vođstvo naših devojaka. Taj pogodak kao da je zbunio Slovenke, koje su se ušeprtljale u nameri da ubrzaju napad. Izgubile su loptu, "poklonile" našim lavicama novi napad, iz kojeg je opet Liščević izrasla u heroinu još jednim fantastičnim golom, za potvrdu trijumfa i veliko slavlje.

Srbija - Slovenija 29:27 (12:11)

Grupa A, 5. kolo

Srbija - Slovenija 29:27 (12:11)

Holandija - Norveška

Angola - Kuba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka

    6. decembar 2019 | 09:13

    Našim ekipama I reprezentaciji je uvek najteže jer uvek protiv sebe imaju pored protivnika I naravno sudije koje delegiraju uz obavezu da sude protiv nas po svaku cenu ko se drzne da to ne radi završio je sa karijerom sudije, zato su ovakve pobede najsladje....

  • Tanče

    6. decembar 2019 | 08:52

    Čestitke od ♥️ svaka čast Lavice! 👍Vi ste ponos Srbije. Korak po korak idemo do kraja. SREĆNO!!! ♥️💗💟💝❤️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Pravi Valter

    6. decembar 2019 | 08:57

    Bravo!! Ura, Ura, Ura!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA