Moral ekipe je ključna stvar: Selektor rukometašica analizirao meč sa Slovenkama!

Obradović istakao i da je Srbija imala dosta sreće

  • 0

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, posle plasmana u drugu fazu Svetskog prvenstva, rekao je da je moral ekipe bio ključan za ovakav ishod.

Podsetimo, Srbija je savladala Sloveniju u petak ujutru rezultatom 29:27.

- U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Čestitam Slovenkama na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj igri, gde smo poveli tri razlike i nismo našli dobru soluciju "7 na 6". Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Pobedu rukometašicama Srbije donela je fantastična Kristina Liščević sa dva gola u poslednjem minutu.

- Ključna stvar je moral ekipe. Nisu pale posle vođstva 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke. Poučeni iskustvom sa utakmice Slovenije i Holandije, gde su bekovi Slovenije bili odlični, prvi zadatak nam je bio da ih neutrališemo i vratimo samopouzdanje posle dobre utakmice sa Norveškom i loše sa Holandijom.

Srbija u narednu rundu ne prenosi bodove, a ukršta se sa grupom gde su plasman već obezbedile selekcije Južne Koreje i Nemačke.

- Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći - Danska ili Francuska - zaključio je Obradović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA