≫ 

Leskovac lansira novog šampiona - „Omladinska zlatna rukavica“ ušla u završnicu

Revija telentovanih boraca održava se u hali "Dubočica"

  • 2
Boks Zlatna rukavica 2019. Foto: BSS

Najbolji mladi bokseri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore uzeli su učešće ove nedelje na „Omladinskoj zlatnoj rukavici“ u Leskovcu. Novi šampion ovog međunarodnog takmičenja u omladinskom boksu biće ustoličen večeras nakon finalnih okršaja u SRC „Dubočica“ koji startuju od 18:30 časova, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje plemenite veštine.

Očekuju se kvalitetne borbe

Prvi put takmičenje u olimpijskom boksu održava se u Leskovcu u organizaciji svih klubova, grada Leskovca i Bokserskog saveza Srbije.

- Ovo je veliko priznanje za naš grad, a tu je i želja predsednika Boskerskog saveza Nenada Borovčanina da unapredi i popularizuje bokserski sport. Zato pozivam sve naše sugrađane da u subotu dođu i da uživaju u dobrim borbama. Biće veoma kvalitetnih borbi, jer je reč o veoma kvalitetnim borcima u svim kategorijama - rekao je predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović.

Omladinska zlatna rukavica Foto ilustracija : BSS

Kvalifikacioni mečevi mladih snaga plemenitog sporta sa prostora bivše Jugoslavije obilovali su kvalitetnim boksom, a očekuje se da će samo finale pružiti istisnki užitak za sve poklonike ovog sporta koji se nađu u hali „Dubočica“.

Osvajači zlatnih medalja u svim kategorijama biće konkurenti za prestižni trofej “Zlatna rukavica”, jednog od najznačajnijih turnira u bivšoj Jugoslaviji koji za seniore postoji od 1957. godine.

Okupili se najbolji mladi bokseri regiona

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da nije slučajno da se ovaj međunarodni turnir održava baš u Leskovcu.

- Grad Leskovac koji je bogat bokserkom istorijom i publikom koja voli sport i sportska dešavanja zaslužio je da ugosti jedan ovakav turnir, koji Bokserski savez Srbije organizuje svake godine. Siguran sam da će Sportsko rekreacioni centar Dubočica biti prepun na finalnoj večeri.

Konferencija Zlatna rukavica Foto: Bokserski savez Srbije

- Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli školu boksa koja je besplatna u sva četiri postojeća kluba u ovom gadu: Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović. Važno je za decu koja žele da se bave borilačkim sportovima, nakon toga će izaći kao bolji ljudi, jer boks osnažuje karakter. Okupili smo najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije koje se takmiče u turnirskom sistemu takmičenja. Najboljem takmičaru sledi prestižni trofej „Omladinska zlatna rukavica” - zaključio je Borovčanin.

Raspored finalnih mečeva:

Uvodna borba - kadeti

57 kg Nikola Radovanović (SRB) – Ali Šljivo (BiH)

Glavne borbe –

52 kg Omer Ametović (SRB) – Adrijan Džemali (MKD)

56 kg Semiz Aličić (SRB) – Lazar Arsić (SRB)

60 kg Lazar Pantić (SRB) – Fahrudin Batkić (BiH)

64 kg Nikola Lazarević – Adi Falan (BiH)

69 kg Strahinja Karabegović – Gal Šepić (SLO)

75 kg Aleksandar Šerifović (SRB) – Miloš Krasnići (MNE)

81 kg Petar Liješević (MNE) – Dimitar Ognenovski (MKD)

91 Alen Mašović (SRB) – Amer Škrijelj (BiH)

+91 kg Damir Efendić (BiH) – Saša Nikolić (SRB)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djura dhuric

    7. decembar 2019 | 14:35

    pozdrav za Bobana Milenkovica-samo on moze da stvori zlatnu rukavicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA