≫ 

Stoiljković i Pop-Lazić u klubu 100 srpskog rukometa!

Na kraju prve faze takmičenja na SP 2019 u Japanu, Marija Obradović i Jelena Trifunović došli su do cifre 100 - postignutih golova u dresu reprezentacije

  • 0
slađana pop-lazić Foto: MN Press

Nastupima u preliminarnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu, dve reprezentativke Srbije, levi bek Jovana Stoiljković (31) i pivotmen Slađana Pop Lazić (31), postale su članice "kluba 100" srpskog rukometa, odigravši trocifreni broj utakmica u nacionalnom timu.

Jovana i Slađana su protiv Slovenije odigrale 101. meč u kome su pevale "Bože pravde", i tako se pridružile Кatarini Tomašević (110) i Jeleni Lavko (109) igračicama sa najvećim brojem nastupa u timu koji nastupa na planetarnom takmičenju u Кumamotu.

- Uvek je čast i zadovoljstvo biti sa reprezentacijom - kaže Stoiljkovićeva, koji je za nacionalni tim debitovala pred Evropsko prvenstvo 2012 u Beogradu.

- Rado se odazivam svakom pozivu, svakog trenera i selektora. Divno je biti sa devojkama u nacionalnom timu i lepo je deliti dobre i loše trenutke. Bez obzira na sve, uvek se u ovom dresu daje maksimum - dodaje levi bek francuskog Šambrea.

Jovana Stoiljković Foto: MN Press

- Svaki put je kao prvi put - kaže Slađana Pop Lazić o iskustvu igranja za reprezentaciju, u kojoj je debitovala nastupima na Evropskom prvenstvu 2010. godine, održanom u Danskoj i Norveškoj.

- Drago mi je što sam više od 100 puta pevala "Bože pravde". Čini mi se da smo ove godine baš glasne i nadam se da to čuju i ljudi na tribinama. Srećna sam kada igram za svoju zemlju. - zaključuje pivotmen francuskog Bresta.

Prva utakmica u glavnoj fazi sa Кorejom na programu je u nedelju od 7 časova ujutru po našem vremenu (15 po lokalnom):

- Imamo pozitivnih iskustva sa Кorejom sa prošlog Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali i Seul Кupa pre desetak dana na njihovom turniru. Znamo kako igraju, Ljuba (selektor Ljubomir Obradović) ima rešenja za njihove napadačke akcije i odbrambene formacije, kako i šta je potrebno da zatvorimo. Ako ponovimo igru iz Seula, možemo do pozitivnog rezultata - jasna je Jovana Stoiljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA