≫ 

Herojska pobeda rukometašica Srbije nad Nemačkom, imamo šansu za polufinale Svetskog prvenstva!

Nestvaran triler meč na Svetskom prvenstvu!

  • 51

Rukometašice Srbije pobedile su Nemačku sa 29:28 u 2. kolu novoformirane grupe na Svetskom prvenstvu!

Srbija je pobedom sačuvala veliku šansu čak i za polufinale Svetskog prvenstva, ali i za mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, za šta je neophodna bar sedma pozicija. Na kraju, 11. decembra igramo protiv Danske u 10.00 u meču odluke!

"Orlice" imaju četiri boda poput Norveške i Holandije, jedan manje od Nemačke. Ako Dankinje i Korejke pobede Holandiju i Norvešku, onda će Srbija u poslednjoj rundi imati priliku da pobedom nad Danskom izbori mesto u borbi za medalje u Japanu. U svakom slučaju, primarni cilj u borbi za olimpijsku vizu je blizu ostvarenja.

Prvo poluvreme: Srbija vodila i sa pet +5!

Odlično je naša ekipa ušla u meč i posle tri minuta povela sa 2:1, golovima Cvijićeve i Liščevićeve.  Uzvraćala je Nemačka na svaki naš gol, tako je bilo i do 4:4, posle novih bravura Cvijićeve i Liščevićeve, koju Nemice nisu štedele u odbrani.

Onda smo se konačno "odlepili" i otišli na 4:6 odličnom akcijom za desno krilo, Nikolićeva je završila akciju. Prethodno, isključena je Pop-Lazić. Usledila je potom i maestralna asistencija Liščevićeve iza leđa, Cvijićeva nas je tako vratila na +2 pri 5:7.

Tomaševićeva je potom odbranila zicer iz kontre, što je dalo krila celoj ekipi, počelo je da opada samopouzdanje Nemicama. To je iskorišćeno na najbolji način, dva munjevita gola dale su Stoiljkovićeva i Pop Lazićeva za 5:9!

Iako je bilo malih oscilacija i propuštenih kontri posle tajm-auta Nemačke, održala se Srbija na četiri razlike, a zatim i otišla na 7:12 - Lavko je to donela dalekometnim projektilom!

Uspele su Nemice da se vrate u život, prišle su nam, ali je novi tajm-aut prijao timu, sa levog krila je Radojevićeva uzvratila za 11:14.

Nažalost, Nemačka je ušla u novu seriju, a sve je kulminiralo izjednačenjem preko Naidžinavičijus za 15:15. Trifunovićeva je potom pogodila, a onda je Radojevićeva dobila crveni karton, čini se prestrogo. Usledio je sedmerac za novo izjednačenje.

Proradio je zato inat, Cvijićeva i Lavko postavile su 17:19 za kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvreme: Herojski podvig, iako nam ni sudije nisu bile naklonjene!

Drugo poluvreme počelo je uz održanje tempa i dva gola prednosti, zasluge ima Trifunovićeva pogotkom sa devet metara! Ipak, još jednom je Nemačka izjednačila preko Minevskaje u 35. minutu, a zatim i povela - Berger je bila strelac iz kontre.

Dugo su nas Nemice primoravale na šuteve sa distance i devet metara, zatvorile su prilaz krilima, ali je onda proradila i Cvijićeva za 21:21, da bi Obradovićeva bombom sa devet metara vratila prednost!

Usledio je potom novi preokret Nemačke, dva gola Bergerove bila su kobna, pa je Risovićeva zamenila Tomaševićevu među stativama. Cvijićeva je potom bila zaslužna za novi gol, a sledeća akcija, iako vrhunski kreirana za levo krilo, nije donela izjednačenje, odbranjen je šut Sanji Radosavljević.

Kako je meč odmicao, sve se žešće igralo u odbrani na obe strane, to je rezultiralo sedmercem za Nemačku, iz kog su rivalke povele sa 25:24. Dozvoljavale su sudije nešto grublju igru Nemicama, njihovi rvački zahvati nisu tretirani rigorozno, pa je novi napad Srbije bio neuspešan.

Napetost je učinila svoje, na obe strane je nekoliko vezanih napada bilo neuspešno, pa je to prekinula Pop-Lazić za 25:25 i novu dramu! Igralo se u sličnom ritmu do završnice, a Sanja Radosavljević izjednačila je na 27:27 u 58. minutu.

Na kraju, do pobede je Srbija došla iz sedmerca, Liščevićeva je bila strelac, Nemice nisu mogle da poveruju da se meč ovako završio - imale su idealnu priliku da overe kartu za polufinale! Usledilo je veliko i zasluženo slavlje naših reprezentativki, pred kojima je istorijska šansa.

Velike zasluge ima i Lavko, koja je iznudila sedmerac, pritom se povredivši pri padu. Nije joj bilo lako čak ni da izađe sa parketa, ali je i pad lakše podnela pri naletu adrenalina kada se mreža zatresla još jednom!

SRBIJA - NEMAČKA 29:28 (19:17)

Kumamoto, hala Akva Dom Gledalaca - 4.000

SRBIJA: Risović, Tomašević, Radosavljević 1, Trifunović 2 , Števin, Lavko 5, Nikolić 3, Janjušević, Kojić, Pop Lazić 4, Radojević 1 , Obradović 1, Jovović, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 7

Nemačka: Benke 5, Behrend, Berger 5, Bolk 2, Ekerle, Grijsels, Grosman, Lauenrot 4, Minevskaja 6, Naidzinavičus 3, Roh, Šmelcer, Šulce, Štole 2, Vajgel 1, Žoke

2. kolo 2. faze:

Nemačka - Srbija 28:29

10.00 Danska - Holandija

12.30 Južna Koreja - Norveška

 

Video: Veliko slavlje rukometašica posle pobede nad korejskim timom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    9. decembar 2019 | 09:18

    Koji kreten stavlja minuse na ovu veličanstvenu pobedu naših LAVICA, noga mu se osušila!!!!

  • Ниш

    9. decembar 2019 | 08:51

    Мајке ми нисам нормалан, али након победоносног гола у последњој секунди утакмице, ја сам се бацио на под и почео да плачем, што ми се никада није десило до сада, а онда сам из тог плача од среће, праснуо у смех и изгледало је потпуно лудачки. Србија је јача од лоповског суђења из Румуније, од повреда наших играчица, од искључења, моћне Немачке. А постоји и нешто што се зове карма, а стигне обично у последњој секунди! 😉 Ја те волим Србијо ❤️🇷🇸

  • Vladan

    9. decembar 2019 | 08:59

    Kako se ove žene bore,kapa dole LAVICE!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA