≫ 

Evo kako rukometašice Srbije mogu do polufinala i OI: Ne zavisi sve od nas, ali šanse opet postoje!

Naš tim ima teoretske šanse da se domogne polufinala, ali će mnogo toga zavisiti od naredne dve utakmice naše grupe

  • 6
dragana cvijic Printskrin: Arena Sport 1, Sofascore.com

Rukometašice Srbije herojski su pobedile Nemačku sa 29:28 golom Kristine Liščević u poslednjoj sekundi u 2. kolu novoformirane grupe na Svetskom prvenstvu. Naše reprezentativke napravile su pravu senzaciju i sada su ostale u igri za polufinale i vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Odlučujući meč naš tim igra u sredu protiv Danske od 10.00! Put do polufinale je komplikovan i trenutno ništa nije u našim rukama, pošto iz grupe samo prve dve reprezentacije prolaze dalje.

Preciznije stanje naše grupe pred poslednje kolo znaće se posle mečeva Danska - Holandija (10.00) i Južna Koreja - Norveška (12.30).

Trenutno Srbija na tabeli ima isti broj bodova kao Holandija i Norveška, pa bi našem timu za eventualni plasman u polufinale odgovarale pobede Danske i Južne Koreje, jer od Norveške i Holandije imamo lošiji međusobni skor, a ako trijumfuju bile bi nedostižne našem timu na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dakle, pobeda Južne Koreje ili Danske ostavlja nadu za polufinale, ali bi to onda dodatno zakomplikovalo situaciju pred poslednje kolo, jer bi i Južna Koreja došla u šansu da se bori za polufinale.

Ukoliko Dankinje i Korejke pobede danas, našem timu bi za poslednje kolo bila neophodna pobeda nad Danskom, pobeda Nemačke nad Norveškom, kao i remi ili pobeda Južne Koreje nad Holandijom.

Postoje šanse i da dođe do stvaranja određenih krugova, gde bi se gledali međusobni susreti ili gol razlika u međusobnim duelima, ukoliko i to bude izjednačeno.

Svakako, više informacija imaćemo nakon duela Danska - Holandija i Južna Koreja - Norveška.

Ono što je našem timu realnije, jeste borba za Olimpijske igre. Samo će šampion izboriti vizu za Tokio, ali će 2020. biti odigrana tri kvalifikaciona turnira, gde će plasman izboriti šest najboljeplasiranih ekipa sa Svetskog prvenstva.

To znači da je našem timu neophodno da dođe do 3. mesta u grupi, ali će kontinent sa najboljim reprezentacijama na Svetskom prvenstvu dobiti dva dodatna mesta za kvalifkacione turnire, a to će sigurno biti Evropa, što znači da će dobiti još dva dodatna mesta za kvalifikacioni turnir, pa će Srbiji biti dovoljno i da bude 4. u grupi da se domogne kvalifikacija za Olimpijske igre.

Srbija je trenutno na 4. mestu i ukoliko pobedi Dansku u poslednjem kolu sigurno će obezbediti učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Video: Gol kojim su Dankinje dotukle Holandiju i pomogle Srbiji

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    9. decembar 2019 | 09:50

    Sistem takmicenja je jako glup jer nema cetvrtfinala. Ekipa koja udje u drugu fazu moze samo pukom srecom uci u polufinale.

  • Sale

    9. decembar 2019 | 10:23

    Komplikovano

  • sremac

    9. decembar 2019 | 10:47

    ja imam49 g i kazemcure i ako iapadnete boeile ste se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA