≫ 

Obraćanje koje su svi čekali: Putin napokon progovorio o drakonskoj suspenziji za ruski sport!

Rusi očigledno dosta nada polažu u žalbu

  • 24

Ruski predsednik Vladimir Putin napokon se oglasio zbog odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da suspenduju njegovu zemlju na četiri godine odsustva sa nejvećih sportskih događaja!

WADA je u ponedlejak šokirala celi svet, pogotovo Rusiju, nakon sastanka koji je održan u Lozani, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide šta će Putin reći na to.

Pogotovo što je doputovao u Pariz na sastanak u okviru Normandijske četvorke, koju čine Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina.

Na konfrenciji koja je održana, Putin je istakao da zaključak Agencije ne sadrži pritužbe upućene ruskom Olimpijskom odboru.

France Ukraine Talks

Foto: Tanjug/AP

- Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda se ona mora takmičiti pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da njihove odluke krše povelju i imamo temelje za žalbu - rekao je Putin i dodao:

- Ako neko donese odluku o kolektivnoj kazni, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoći međunarodnog sporta nego politička odluka koja nema nikakve veze sa interesima sporta.

Podsetimo, Rusija ima 21 dan za žalbu na odluku WADA.

Video: Medvedev o suspenziji ruskih sportista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Илија

    10. decembar 2019 | 09:26

    Треба суспендовати све земље да би Амери узели све медаље. Њихови спортисти не иду на допинг јер за њих гарантује њихова влада. А њихова влада и држава су створени на геноциду и лажима. Одллука је политичка и срамна а и сами смо то осетили 90-их

  • Nevena

    10. decembar 2019 | 09:23

    Odavno je sport prestao da bude ono sto treba i da se drzi daleko od politike... zar srpski narod to izivljavanje svjetskih sportskih mocnika nije najbolje osjetio na svojoj kozi?! Na svaki njihov udar Rusi im odgovaraju smirenom diplomatijom zato sto su argumenti na njihovoj strani i uz sve to su sav svoj narod sebi prigrlili... oni su sila a zapad ce tek uvidjeti koliku su gresku na Balkanu napravili i uopste pravdu i "slobodu" obesmislili misleci da ce im to dovijeka trajati... ps iz interesa "mi mali kaznjeni " trebamo biti neutralni a duboko u dusi na ruskoj strani jer konacno tim "profi" mocnicima treba neko u kraj stati!!!

  • Nikola

    10. decembar 2019 | 09:42

    Očigledno je da svi ti što odlučuju o sportu da su korumpirani i ispolitizovani i da tu nema ni trunke sporta odavno. Mi smo to najviše osetili. Putin bi trebo sa Kinom i ostalim jakim zemljama da formira novu olimpijadu i sva duga svecka i takmičanja mimo ovih sadašnjih sa novim i pravičnijim sistemom. Tu bi sigurno u startu ušlo više od pola planete. A ovi pacovi neka se takmiče izmedju sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA