≫ 

Udovičić: Plan je da se deca besplatno bave sportom, na SP u atletici ćemo biti izuzetni domaćini

Ministar omladine i sporta spatra da su odlični uslovi preduslov svega

  • 9

Vanja Udovičić, srpski ministar omladine i sporta, dao je jedan intervju u kom je govorio o narednim planovima u stvaranju šampiona.

Udovičić je za list ''Alo'' posebno istakao ideju da se sva deca sportom bave besplatno, a imao je i reči hvale za srpsku atletiku.

- Naš plan je da sva deca u osnovnim i srednjim školama imaju mogućnost da se besplatno bave sportom. Za početak, veoma je važno da deci obezbedimo odlične uslove i opremimo fiskulturne sale. Za dve godine, Ministarstvo omladine i sporta je doniralo sportsku opremu za skoro 200 škola u celoj Srbiji. Sportsku opremu donirali smo i lokalnim klubovima u kojima treniraju i deca školskog uzrasta - rekao je Udovičić i dodao:

- Uz finansijsku podršku Evropske unije, koja je uložila 1.250.000 evra, rekonstruisano je 27 igrališta u 11 gradova i opština širom Srbije. Takođe smo pokrenuli još jedan projekat koji će biti realizovan uz pomoć EU, a reč je o izgradnji, renoviranju i rekonstrukciji sportskih objekata u 22 jedinice lokalne samouprave. Vrednost tog projekta je 4.500.000 evra i obuhvatiće radove na 24 objekta. Do sada se uključilo više od 175.000 dece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a cilj nam je da u narednoj godini 200.000 dece bude obuhvaćeno našim programima i da se besplatno bave sportom.

Vanja Udovičić, Ministar Omladine i Sporta Foto: Nikola Tomić

Osvrnuo se Udovičić i na to što će Beograd biti domaćin SP u atletici 2022. godine.

- To je, pre svega, rezultat sistemskog ulaganja u atletiku, pre svega Vlade Republike Srbije i ASS-a. Ceo svet će moći da vidi kakvi smo domaćini, a naši sportisti će na tom takmičenju moći da ostvaruju najbolje rezultate. Srbija je zemlja sporta, imamo sve uslove, znanje i iskustvo i siguran sam da ćemo biti izuzetni domaćini - jasan je bio nekadašnji proslavljeni vaterpolista.

Video: Bubka za Telegraf o SP 2022 i legendarnim skokovima: Skok od 6.50 je dostižan, možda baš u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    10. decembar 2019 | 10:50

    A sta cemo posle kad deca stasaju a navikla na dzabe ?

  • Rastko

    10. decembar 2019 | 10:48

    Nemojte za dzabe jer je to nevidjeni maler za kapitalizam.

  • Rastko

    10. decembar 2019 | 10:51

    Vanjo pa i mi stariji smo valjda necija deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA